VIDEO/ Nestvarni prizori iz glavnog grada Hrvatske

U Zagrebu 'biblijski potop', ulice pod vodom: Tokom intervencije umro vatrogasac

Hronika25.07.20, 09:00h

U Zagrebu 'biblijski potop', ulice pod vodom: Tokom intervencije umro vatrogasac
Jedan od vatrogasaca Davor Kovačević nije se vratio kući. Preminuo je tokom intervencije

 

Zagreb je sinoć oko 21 sat pogodio snažno nevrijeme praćeno snažnim vjetrom i grmljavinom. Dobar dio gradskih ulica je pod vodom, a vatrogasne sirene odjekivale su metropolom, piše Jutarnji list.

 

Prekinut je promet Ilicom, a na Britanskom trgu sve je poplavljeno, voda je ljudima došla do koljena.

 

Iz zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacija izvijestili su da je Javna vatrogasna postrojba do ponoći već odradila preko 80 intervencija. Osim Javne vatrogasne postrojbe na terenu su i dobrovoljna vatrogasna društva, dežurne ekipe Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, dežurne komunalne službe i PU zagrebačka. Većina intervencija su tehničke intervencije ispumpavanja vode s prometnica i iz podruma.

 

 

Portal Zagrebancija javio je da je jedan automobil zapeo u podvožnjaku na Miramarskoj. Korisnik Josip Payo Kanizaj također je objavio niz fotografija i video iz Miramarske na kojima se može vidjeti koliko ju je teška poplava zadesila.

 

 

Zagrebački vatrogasci javili su da su bili zatrpani hiljadama poziva.

 

Jedan od vatrogasaca Davor Kovačević nije se vratio kući. Preminuo je tokom intervencije.

 

- Ima neka moć u dobrim ljudima, oni su jaki i poslije smrti. Događa se da i dalje žive, po svojim djelima i riječima, a najviše po dobroti srca. Veliko hvala Davoru Kovačiću, članu DVD Kustošija koji nas je napustio u 53-oj godini života dok je svojom nesebičnošću i hrabrošću čuvao naš voljeni Grad! Sa sinoćnje intervencije radi posljedica nevremena koje je zahvatilo Zagreb Davor se nije vratio svojoj obitelji kojoj u ime JVP Zagreb, cijelog Grada Zagreba i svih naših službi izražavamo najiskreniju sućut kao i cijelom DVD-u Kustošija radi izgubljenog člana. Pomažući pri ispumpavanju vode iz jednog zagrebačkog stana Davoru je pozlilo, unatoč intervenciji Hitne medicinske službe nažalost nije bilo pomoći. Naš heroj odradio je i bezbroj intervencija na sanacijama od posljedica potresa. Veliko hvala za sve, neka ti je laka Hrvatska zemlja - napisali su vatrogasci Vatrogasne postrojbe Zagreb na Facebooku oprostivši se od kolege.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još