Lažna zubarka godinama liječila građane

Stomatološki fakultet u Sarajevu: Martina Roso niti je studirala niti diplomirala

Hronika24.07.20, 12:30h

Stomatološki fakultet u Sarajevu: Martina Roso niti je studirala niti diplomirala
Iz gore navedenog obavještavamo Vas da imenovana nije bila upisana kao student na Stomatološkom fakultetu sa klinikama Univerziteta u Sarajevu, te s tim u vezi nije niti stekla diplomu sa stručnim zvanjem doktor stomatologije niti diplomu magistra stomatoloških nauka, piše u odgovoru

 

Uvidom u matičnu evidenciju Studentske službe Stomatološkog fakulteta sa klinikama Univerziteta u Sarajevu, obavještavamo Vas da Fakultet nema podatke o studiju za navedenu Roso Martinu te da ista nije zavedena u evidenciji kao svršenik studija Stomatologije/Dentalne medicine, kazal su za N1 sa Stomatološkog fakulteta u Sarajevu.

 

Martina Roso i njeg suprug Goran uhapšeni su u akciji "Parma 2". Sumnjiče se za više krivičnih djela uključujući prevaru, utaju, falsifikovanje isprava, ugrožavanje sigurnosti, neovlašteno pružanje medicinskih usluga.

 

Martina Roso je na svoje ime registrovala "VDH Dent", stomatološku ambulantu u centru Banjaluke u kojoj je tri godine liječila građane. Vlasnica je imala diplomu "doktora stomatologije sa Stomatološkog fakulteta u Sarajevu".

 

Iz ove ustanove su za N1 rekli kako Roso ne postoji u evidenciji magistara stomatoloških nauka.

 

"Uvidom u matičnu evidenciju Studentske službe Stomatološkog fakulteta sa klinikama Univerziteta u Sarajevu, obavještavamo Vas da Fakultet nema podatke o studiju za navedenu Roso Martinu te da ista nije zavedena u evidenciji kao svršenik studija Stomatologije/Dentalne medicinečijim okončanjem se stiče stručno zvanje doktor stomatologije za studente koji su studirali po predbolonjskom sistemu ili doktor dentalne medicine za studente koji studiraju po bolonjskom sistemu.

 

Također napominjemo da uvidom u evidenciju magistara stomatoloških nauka koji su svoj studij okončali na Stomatološkom fakultetu sa klinikama, ne postoji podatak o imenovanoj Roso (Vinko) Martini kao svršeniku studija za sticanje diplome magistra stomatoloških nauka", kazali su sa Stomatološkog fakulteta.

 

"Iz gore navedenog obavještavamo Vas da imenovana nije bila upisana kao student na Stomatološkom fakultetu sa klinikama Univerziteta u Sarajevu, te s tim u vezi nije niti stekla diplomu sa stručnim zvanjem doktor stomatologije niti diplomu magistra stomatoloških nauka", dodali su u odgovoru.

 

Podsjećamo, na pitanje N1 kako je moguće bilo da osoba koja se sumnjiči za krivotvorenje diplome možda otvoriti stomatološku ambulantu, iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite su poručili da Stomatološka ambulanta „VDH Dental“ Banjaluka posjeduje rješenje "Ministarstva o ispunjenosti uslova u pogledu kadra, prostora i opreme za početak rada", ali da nisu nadležni za "provjeru validnosti diploma niti ima mehanizme za tu vrstu postupka".

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MD)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još