Oduzeli drogu i oružje

SIPA uhapsila osobu osumnjičenu za planiranje ubistva u Sarajevu

Hronika24.07.20, 12:12h

SIPA uhapsila osobu osumnjičenu za planiranje ubistva u Sarajevu
Osumnjičena osoba će nakon kriminalističke obrade, uz odgovarajući izvještaj, biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu KS

 

Postupajući po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Osnovnog suda u Sokocu, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva pretresli tri lokacije zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija", "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija".

 

Tokom pretresa policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli određenu količinu opojne droge i oružja, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

U okviru navedenih aktivnosti slobode je lišena jedna osoba za koju postoje osnovi sumnje da je na području Sarajeva planirala izvršenje ubistva.

 

Osumnjičena osoba će nakon kriminalističke obrade, uz odgovarajući izvještaj, biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu KS, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!