EPILOG NA SUDU

Ko govori istinu, a ko ne: KCUS će tužiti rektora UNSA Rifata Škrijelja, tvrde da obmanjuje javnost!

Hronika24.07.20, 11:47h

Ko govori istinu, a ko ne: KCUS će tužiti rektora UNSA Rifata Škrijelja, tvrde da obmanjuje javnost!
U protekle četiri godine platio sam ogromnu cijenu zdravljem. Ja danas ne mogu otići na KCUS, a moja redovna kontrola srca je uskraćena već dvije godine... - tvrdio je između ostalog Škrijelj

 

 

 

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i rektor Univerziteta prof. dr. Rifat Škrijelj završit će na sudu.
 

KCUS će tužbu protiv Škrijelja podnijeti jer je, kako navode, u medijima iznosio neistinu u vezi s tim da se nije mogao liječiti u Kliničkom centru, piše Faktor.


- Politika ne može zavladati Univerzitetom. Oni znaju da, dok sam ja rektor, preko Univerziteta se ne može provoditi bilo čija politika. U protekle četiri godine platio sam ogromnu cijenu zdravljem. Ja danas ne mogu otići na KCUS, a moja redovna kontrola srca je uskraćena već dvije godine... - rekao je između ostalog Škrijelj u intervjuu Avazu početkom jula.


Nakon takvih tvrdnji sa Klinike za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam, obavijestili su menadžment KCUS-a, tačnije generalnu direktoricu prof. dr. Sebiju Izetbegović, da rektorovi navodi nisu tačni.


- Prof. dr. Rifat Škrijelj u posljednje dvije godine nije se zvanično, a u skladu sa procedurom KCUS-a (uputnica i evidencija kroz protokole Klinike) obratio Klinici za bolesti srca, krvnih žila i reumatizam sa zahtjevom za kontrolom kardiologa. Klinika za bolesti srca krvnih žila i reumatizam pruža zdravstvene uslugo sekundarnog-B i tercijarnog nivoa zdravstvene zaštite svim pacijentima koji imaju potrebu za istim u skladu sa važećim zakonskim procedurama. Ukoliko prof. dr. Rifat Škrijelj bude upućen na pregled u KCUS, bit će tretiran kao i svi ostali pacijenti - navedeno je u obavijesti Klinike generalnoj direktorici.


Etički komitet KCUS-a je donio jednoglasnu odluku da se protiv Škrijelja podnese tužba.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još