Načelnik Općine Novi Grad o optužnici

Oglasio se i Efendić: Dobro je da slučaj dobije sudski epilog, o trenutku svako može izvući svoj zaključak

Front22.07.20, 15:34h

Oglasio se i Efendić: Dobro je da slučaj dobije sudski epilog, o trenutku svako može izvući svoj zaključak
Podsjećamo, Efendić se tereti da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe, tako što je dana 17. marta 2018. godine u popodnevnim satima, vozeći automobil Golf V i krećući se iz pravca naselja Grbavica prema ulici Zagrebačka, dolaskom na raskrsnicu pomenutih ulica, prednjim desnim dijelom svog automobila udario i oborio pješaka inicijala E.S. koji je od zadobijenih povreda preminuo

 

Sudska odluka o potvrđivanju optužnice protiv načelnika Novog Grada Semira Efendića već je izazvala brojne reakcije, a oglasio se i sam Efednić:

 

- U vezi sa potvrđivanjem optužnice za saobraćajnu nesreću iz marta 2018. godine, smatram da je dobro da taj slučaj dobije i svoj sudski epilog iz mnogo razloga. Zašto je proces pokrenut baš sada ja ne bih komentarisao, svaki pojedinac, a i javnost će, svakako, izvući sopstvene zaključke. Pravni aspekt tog slučaja je najvažniji i u tom smislu ću postupati. Sa aspekta zakona, sve do izricanja pravosnažne sudske presude koja bi to eventualno onemogućavala, posao načelnika mogu vršiti neometano - napisao je Efendić na svom Facebook profilu.

 

Podsjećamo, Efendić se tereti da je kao učesnik u saobraćaju iz nehata prouzrokovao smrt jedne osobe, tako što je dana 17. marta 2018. godine u popodnevnim satima, vozeći automobil Golf V i krećući se iz pravca naselja Grbavica prema ulici Zagrebačka, dolaskom na raskrsnicu pomenutih ulica, prednjim desnim dijelom svog automobila udario i oborio pješaka inicijala E.S. koji je od zadobijenih povreda preminuo.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još