izbori 2020

Birački spiskovi pred okom javnosti od 18. jula do 17. avgusta: Sve primjedbe dostaviti CIK-u

Front16.07.20, 14:43h

Birački spiskovi pred okom javnosti od 18. jula do 17. avgusta: Sve primjedbe dostaviti CIK-u
Izlaganje privremenih biračkih spiskova na uvid javnosti izuzetno je značajno u segmentu tačnosti, ažurnosti i ukupnog integriteta biračkog spiska

 

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine poziva najširu javnost u Bosni i Hercegovini, prije svega birače i političke subjekte, da u periodu od 18. jula do 17. augusta izvrše uvid u privremene biračke spiskove i da evenutalne primjedbe dostave nadležnom centru za birački spisak, saopćeno je iz CIK-a

.

Izlaganje privremenih biračkih spiskova na uvid javnosti izuzetno je značajno u segmentu tačnosti, ažurnosti i ukupnog integriteta biračkog spiska.

 

Realizacija izbornih aktivnosti koje su propisane Izbornim zakonom BiH i Operativnim planom provedbe izbornih radnji dovedena je u pitanje zbog činjenice da novac za organizaciju i provedbu Lokalnih izbora 2020. godine još nije osiguran.

 

Jedna od aktivnosti čija realizacija je bila onemogućena zbog činjenice da novac za provođenje izbora nisu osigurana jeste štampanje i izlaganje privremenih biračkih spiskova u periodu od 18. jula do 17. augusta ove godine.

 

Zahvaljujući isključivo kontinuiranoj podršci Misije OSCE-a u BiH, završeno je štampanje privremenih biračkih spiskova i njihovo pakovanje. Distribucija privremenih biračkih spiskova prema gradskim/općinskim izbornim komisijama počinje sutra, 17. jula 2020. godine.

 

Centralna izborna komisija BiH još jednom poziva nadležne organe vlasti u BiH da osiguraju novac za organizaciju i provedbu Lokalnih izbora u BiH.      

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!