IZ SDP-A PORUČUJU

Solidarnost: Bez obzira na razlike u političkim stavovima, Novaliću i Viškoviću želimo što brži oporavak

Front16.07.20, 11:03h

Solidarnost: Bez obzira na razlike u političkim stavovima, Novaliću i Viškoviću želimo što brži oporavak
SDP BiH upućuje želje za brzim oporavkom premijeru FBiH Fadilu Novaliću i premijeru RS Radovanu Viškoviću

 

 


Posljednji dani i sedmice pokazuju koliko smo svi izloženi korona virusu, a brojke u cijeloj Bosni i Hercegovini govore da je nužno pokazati veći stepen lične odgovornosti u prevenciji širenja korona virusa.


Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine upućuje najiskrenije želje za što bržim oporavkom entitetskim premijerima Fadilu Novaliću i Radovanu Viškoviću, kao i svim drugim ljudima koji se trenutno bore sa zdravstvenim poteškoćama usljed koronavirusa.


Bez obzira na razlike u političkim stavovima, nužna je solidarnost i zajednička borba kako bi društvo u našoj zemlji što snažnije odgovorilo na trenutnu situaciju uz što manje nepovoljnih posljedica.


Smatramo da ničija bolest ne smije biti predmetom omalovažavanja i zloupotrebe za isticanje ličnih ili političkih stavova o pojedincima, te takve postupke osuđujemo.


Ovim povodom još jednom pozivamo institucije u državi da odgovorno pristupe definiranju i provođenju svih mjera suzbijanja širenja korona virusa, a građane i građanke da pokažu individualnu i kolektivnu odgovornost poštujući sve mjere, navodi se u saopštenju SDP-a BiH.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!