Više od deset dana poslije ubistva Nedžiba Spahića Džibe

Saši Golubu ni traga, ni glasa: Krije se u susjednoj državi?!

Hronika13.07.20, 11:44h

Saši Golubu ni traga, ni glasa: Krije se u susjednoj državi?!
Osumnjičeni za likvidaciju Nedžiba Spahića Džibe se, prema neslužbenim informacijama, krije u Srbiji

 


Više od deset dana traje potraga za bjeguncem Sašom Golubom (1977), koji se tereti da je u sarajevskom naselju Grbavica likvidirao Nedžiba Spahića, zvanog Džiba.

 

Pomagač-svjedok

 

Kao što je javnosti već poznato, za Golubom je centralna potjernica raspisana na osnovu rješenja nadležnog suda, od kojeg je traženo i određivanje pritvora osumnjičenom. Iako se za sada špekuliše da je Golub otišao u Srbiju te da se tamo vješto krije, u policiji tvrde da još ne raspolažu ovim podacima, te ističu da se intenzivno radi na pronalasku osumnjičenog.

 

sasa-golub

Saša Golub

 

Ubistvo Nedžiba Spahića dogodilo se 30. juna ove godine, u večernjim satima u restoranu Paper Moon na Grbavici. Tada je maskirani ubica, u prepunoj bašti restorana, prišao stolu za kojim je sa još jednom osobom sjedio Spahić i u njega ispalio četiri hica, nakon čega je pobjegao.


Spahić je nedugo nakon ranjavanja podlegao na operacionom stolu u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, a istu večer pronađeno je vozilo koje je koristio osumnjičeni. Ubrzo su pripadnici MUP-a KS-a uhapsili Seju Hrenovicu stavljajući mu na teret krivično djelo pomaganje. Hrenovica je, međutim, nakon ispitivanja pušten na slobodu, te je umjesto osumnjičenog, dobio status svjedoka.

 

On je, naime, sve priznao u policiji te opisao svoju ulogu u cijelom slučaju, rekavši da je Golub zloupotrijebio njihovo poznanstvo i iskoristio ga da sazna sjedi li Spahić u pomenutom restoranu.

 

Pucnji i sumnja

 

On je odmah otišao u Paper Moon i vidio da Džiba sjedi s jednim muškarcem kojeg nije poznavao, a na njihovom stolu bila je flaša vina. Nazvao je Goluba i rekao mu: “Eno sjede ti tamo.” Još jednom su se čuli kasnije kad mu je Golub rekao da dođe u prolaz kod restorana, ali je Hrenovica to odbio. Nakon nekoliko trenutaka je čuo pucnje, te je posumnjao da bi počinilac mogao biti Golub.

 

U istragu je uključeno i sarajevsko Tužilaštvo, koje radi na nizu vještačenja, ali i pronalasku osoba koje bi mogle pomoći u istrazi.


 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!