Više štete nego koristi

Kako će bh. pasoši zaštiti Hrvatsku od korona virusa: Hoće li biti povučena odluka koja vrijeđa građane BiH?!

Front12.07.20, 17:32h

Kako će bh. pasoši zaštiti Hrvatsku od korona virusa: Hoće li biti povučena odluka koja vrijeđa građane BiH?!
Brojni građani Bosne i Hercegovine, a među njima i Hrvati koji ne posjeduju putovnicu, osjećaju se duboko uvrijeđenima zbog ovakve odluke

 

 


Demokratska fronta poziva Vladu Republike Hrvatske da povuče restriktivne mjere koje se tiču ulaska građana Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku.


Smatramo da je selektivni pristup Vlade Republike Hrvatske po kojem se ulazak u Republiku Hrvatsku omogućava samo građanima BiH koji posjeduju putovnicu, sa stanovišta mjera sprečavanja širenja pandemije, više štetan po odnose između dvije države nego što je koristan samoj Republici Hrvatskoj u borbi protiv pandemije.


Brojni građani Bosne i Hercegovine, a među njima i Hrvati koji ne posjeduju putovnicu, osjećaju se duboko uvrijeđenima zbog ovakve odluke. Stoga apeliramo na Vladu Republike Hrvatske da u duhu dobrosusjedskih odnosa na koje se Vlada Republike Hrvatske često poziva, preispita i povuče pomenutu odluku.


Ukoliko ovakva odluka ostane na snazi, sigurno je da u budućnosti Hrvatska neće biti prvi izbor građana Bosne i Hercegovine koji obično ljetuju na Jadranu i svoj novac ostavljaju u Hrvatskoj - ističe se u saopštenju Demokratske fronte.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/AD)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 57

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još