Njemački mediji o Hrvatskoj

Iskustva s Jadrana: Puni su novih žarišta, mjere niko ne poštuje, u zatvorenim prostorima ne nose maske...

Hronika10.07.20, 13:09h

Iskustva s Jadrana: Puni su novih žarišta, mjere niko ne poštuje, u zatvorenim prostorima ne nose maske...
Njemački RTL je u svom prilogu naveo da rijetki u Hrvatskoj nose maske

 

Njemački mediji izvještavaju o turističkoj sezoni u Hrvatskoj, kao i o tome kakve su mjere protiv pandemije koronavirusa na snazi te koliko se poštuju.

 

Tako njemački RTL u svojem prilogu navodi da rijetki u Hrvatskoj nose maske. Jedna njemačka turistkinja koja ljetuje u Rovinju smatra da se Hrvati ponašaju previše opušteno kada je riječ o covid-19. “Ja stalno razmišljam o virusu”, kaže ova turistkinja.

 

RTL navodi da je u Hrvatskoj u proteklim sedmicama broj zaraženih bio nizak, da bi onda odjednom počela izbijati različita žarišta koronavirusa. "Najviše slučajeva ima u glavnom gradu Zagrebu i okolici te u Slavoniji na istoku zemlje", ističe se u prilogu i dodaje da su "priobalne regije zasad pošteđene".

 

Novinarka RTL kaže da "nije nikoga vidjela da nosi masku u zatvorenim prostorima", dok iz turističke zajednice ističu da nije zabilježen nijedan slučaj zaraze turista koronavirusom u Istri.

 

Napominje se da njemački turisti u povratku moraju proći kroz Sloveniju u periodu do 12 sati i da se ne smiju zadržavati tamo jer "važe stroga pravila". Njemačku turisti ne moraju u karantenu po povratku u Njemačku, zaključuje svoj prilog RTL.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još