FOTO/ Podrška Sandžaku

Borba protiv korone: Ljekari iz KCUS-a, UKC Tuzla i Hitne pomoći KS krenuli u Novi Pazar

Hronika10.07.20, 10:28h

Borba protiv korone: Ljekari iz KCUS-a, UKC Tuzla i Hitne pomoći KS krenuli u Novi Pazar
Medicinski timovi iz Bosne i Hercegovine, što je ukupno 25 zdravstvenih radnika, putuju u Sandžak, kako bi dali svoj doprinos u borbi s pandemijom koronavirusa

 

Medicinski timovi iz Bosne i Hercegovine krenuli su danas iz Sarajeva i Tuzle u Novi Pazar kako bi pružili svoju pomoć u borbi protiv epidemije koronavirusa.

 

Timovi bh. stručnjaka čine zdravstveni radnici iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli te sarajevske Hitne pomoći. Kako je kratko napisao direktor Hitne pomoći na društvenim mrežama ova pomoć je 'od srca do srca'.

 

Medicinski timovi iz Bosne i Hercegovine, što je ukupno 25 zdravstvenih radnika, putuju u Sandžak, kako bi dali svoj doprinos u borbi s pandemijom koronavirusa.

 

Tim Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu predvodit će doc. dr. Rusmir Baljić, šef Klinike za infektologiju KCUS-a.

 

sarajevski-medicinki-tim-sandzak-kcus-hitna-pomoc-ks

 

Iz ove zdravstvene ustanove u Novi Pazar će ići još i prim. dr. Ilijaz Aslani, ljekar specijalista anesteziolog, dr. sci. med. Refet Gojak, ljekar specijalista infektolog, dr. Tarik Hajro, ljekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, dr. Muhamed Kubat, ljekar na specijalizaciji iz anestezije i dr. Semir Hrvo, ljekar na specijalizaciji iz infektologije.

 

Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo šalje tri uposlenika. U Novi Pazar ide direktor Hitne pomoći Mr. sci. med. dr Adem Zalihić, te DMT Sedin Popara HMT instruktor i Adnan Salčin, hitni medicinski tehničar instruktor.

 

Tim s Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla činit će šest ljudi, tri specijalista i tri medicinska tehničara. Na čelu tima UKC-a je hirurg prof. dr. Zijah Rifatbegović, koji ima iskustvo s operativnih zahvatima COVID pozitivnih pacijenata.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZINmd)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!