Nakon masovne potrage

Pronađeno tijelo nestalog gradonačelnika Seula: Kćerki poslao poruku 'nalik na testament' i napustio kuću

Front10.07.20, 08:36h

Pronađeno tijelo nestalog gradonačelnika Seula: Kćerki poslao poruku 'nalik na testament' i napustio kuću
Choi je kazao da su psi tragači pronašli Parkovo tijelo i da je policija pronašla njegovu torbu, mobilni telefon i poslovne kartice

 

Nestali gradonačelnik južnokorejske prijestonice, navodno umješan u optužbe za seksualno zlostavljanje, pronađen je mrtav u petak rano ujutru po lokalnom vremenu, više od pola dana nakon što je dao svojoj kćerki poruku nalik na testament i potom je napustio kuću, saopćila je policija.

 

Policija navodi da je locirala tijelo Park Won-soona u blizini tradicionalnog restorana u pošumljenim brdima u sjevernom Seulu, više od sedam sati nakon što je pokrenula masovnu potragu za njim.

 

Choi Ik-su, policajac iz agencije šireg područja Seula, izjavio je novinarima kako nema dokaza o ubistvu i nije pronađena nikakva oproštajna poruka u Parkovom stanu. On je odbio elaborirati uzrok Parkove smrti.

 

Choi je kazao da su psi tragači pronašli Parkovo tijelo i da je policija pronašla njegovu torbu, mobilni telefon i poslovne kartice.

 

Njegova kćerka nazvala je policiju u četvrtak popodne i kazala da joj je otac poslao poruku "nalik na testament" u jutarnjim satima prije nego što je napustio kuću. Ona nije pojasnila sadržaj poruke, kazao je policajac iz Policijske agencije šire regije Seula koji je bio odgovoran za operaciju potrage, prenosi Associated Press.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!