U PODHRASTOVIMA REKORDAN BROJ PACIJENATA

Sebija Izetbegović uputila apel: Građani, situacija nije bezazlena, mi u KCUS-u radimo punom parom!

Hronika04.07.20, 19:50h

Sebija Izetbegović uputila apel: Građani, situacija nije bezazlena, mi u KCUS-u radimo punom parom!
Sve upućuje na to da situacija nije bezazlena, pogotovo uzmemo li u obzir činjenicu da je ovo najveći broj hospitaliziranih od početka pandemije. Pozivam naše građane na oprez - poručila je, između ostalog, direktorica KCUS-a

 

 


Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uputila je apel građanima povodom povećanog broja zaraženih osoba korona virusom što je uzrokovalo do sada rekordan broj pacijenata smještenih u izolatorij na Klinici na Podhrastovima.


Izetbegović je navela da je u izolatoriju Podhrastovi trenutno hospitalizirano 37 oboljelih od COVID-19, dok ih se dvoje nalazi u opservaciji. 


- Sve upućuje na to da situacija nije bezazlena, pogotovo uzmemo li u obzir činjenicu da je ovo najveći broj hospitaliziranih od početka pandemije. Pozivam naše građane na oprez, a - ukoliko se stanje sa neophodnim hospitalizacijama nastavi ovim intenzitetom, mogli bismo imati problem mnogo veći nego sada - kazala je Izebegović u izjavi za N1.


Dodaje da uposlenici KCUS-a rade punom parom i nemaju vremena za politizaciju krize.


- Mi u KCUS-u radimo punom parom, i nemamo vremena za politizaciju ove zdravstvene krize. Trenutno dio ljekara i drugog medicinskog osoblja preusmjeravamo na Podhrastove kako bismo imali adekvatan omjer osoblja u odnosu na hospitalizirane. Prema posljednjim navodima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), pandemija koronavirusa ne slabi, nego naprotiv - pogoršava se. To nam kao ozbiljnim građanima i građankama treba biti znak za veći stepen odgovornosti.


Podsjećamo, u Bosni i Hercegovini u posljednja 24 sata korona virusom je zaraženo 289 osoba, što je ujedno i novi rekord.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 96

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još