Ne šalimo se

Uručene zahvalnice osobama koje su prve zaražene koronavirusom u FBiH

Hronika02.07.20, 20:21h

Uručene zahvalnice osobama koje su prve zaražene koronavirusom u FBiH
Zahvalnice je dobilo i troje Zeničana (majka, kćerka i zet), koji su bili prvi slučajevi infekcije koronavirusom u FBiH, a koji su se uspješno oporavili nakon bolničkog liječenja u Kantonalnoj bolnici Zenica

 

Trenutna epidemiološka situacija u Zeničko-dobojskom kantonu je dobra i stabilna, ali nas to ne smije zavarati i ne smije biti opuštanja, rekao je dr. Adnan Jupić, predsjednik Kriznog štaba i ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, prenosi N1.

 

"Imamo 430 ljudi koji su oboljeli, od kojih se veliki broj oporavio i vratio normalnom životu, tako da trenutno imamo oko 100 aktivnih pacijenata u ZDK. Kapaciteti Kantonalne bolnice Zenica su dovoljni da zbrinemo veći broj ljudi, a Krizni štab je potvrdio strategiju, po kojoj se izdvajamo u odnosu na druge kantone, a to je obavezno kliničko liječenje svih oboljelih od koronavirusa", rekao je Jupić početkom ove sedmice.

 

Član Kriznog štaba i načelnik Odjela za infektivne bolesti KBZ-a dr. Ednan Drljević pozvao je građane da poštuju higijensko-epidemiološke mjere kako bi se spriječilo širenje zaraze, naglasivši da su kaznene mjere dobrim dijelom doprinijele da ZDK bude kanton sa najmanjim brojem novooboljelih po broju stanovnika u FBiH.

 

Predstavnici Crvenog križa Zeničko-dobojskog kantona uručili su danas članovima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i Kantonalnog štaba civilne zaštite ZDK zahvalnice za blagovremeno i sistemsko reagovanje u borbi protiv pandemije koronavirusa u ovom kantonu.

 

Zahvalnice je dobilo i troje Zeničana (majka, kćerka i zet), koji su bili prvi slučajevi infekcije koronavirusom u FBiH, a koji su se uspješno oporavili nakon bolničkog liječenja u Kantonalnoj bolnici Zenica.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!