Video/ Upriličena virtualna proslava

Američka ambasada u BiH obilježila 244. godišnjicu nezavisnosti SAD

Hronika02.07.20, 19:31h

Američka ambasada u BiH obilježila 244. godišnjicu nezavisnosti SAD
Tokom zabave predstavljene su uspješne saradnje između američke ambasade i pojedinaca, kao i organizacije iz različitih sektora u BiH

 

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini večeras je upriličila virtualnu proslavu u povodu 244. godišnjice Dana nezavisnosti SAD-a.

 

Na Dan nezavisnosti 4. jula 1776. godine izglasana je slavna Deklaracija o nezavisnosti, kojom su se američke države odcijepile od Velike Britanije. Ova deklaracija  je jedan od prvih službenih dokumenata u historiji koji ističe ljudska prava.

 

- Danas ne obilježavamo samo Dan nezavisnosti nego i 25. godišnjicu mira i našeg partnerstva sa BiH – izjavio je ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson, navodeći da su tokom pandemije Covid-19 SAD nastavile biti pouzdan partner BiH, što će i ostati na njenom putu ka članstvu u Evropsku uniju i NATO savez. 

 

Tokom zabave predstavljene su uspješne saradnje između američke ambasade i pojedinaca, kao i organizacije iz različitih sektora u BiH. Zahvaljujući, prije svega, finansijskoj pomoći SAD-a, mnogi mladi u BiH su stekli svoja prva zaposlenja ili vještine u izgradnji profesionalne karijere.

 

- Ove priče nam pomažu da shvatimo napredak kojeg su postigli građani posvećeni ponovnoj izgradnji svoje zemlje. Nadam se da će one i za vas, građane ove prelijepe zemlje, biti podsticaj da nastavite graditi bolju budućnost  - kazao je Nelson.

 

Poručio je da svjetlija budućnost za BiH znači da bude "zemlja čvrsto integrisana u transatlantsku zajednicu" i da će na tom putu bh. građanima Sjedinjene Američke Države biti njihov partner.   

 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!