Pomoć turizmu

Đapo s turističkim radnicima: Hoće li građani FBiH dobiti vaučere?

Biznis Klub30.06.20, 15:18h

Đapo s turističkim radnicima: Hoće li građani FBiH dobiti vaučere?
Osim toga, utvrđeni su i konkretni sljedeći koraci kada je riječ o izmjenama zakona koje bi olakšale poslovanje turističkim privrednicima

 

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo je s predstavnicima Udruženja turističkih privrednika u BiH danas razgovarala o problemima koje je pandemija koronavirusa prouzročila cjelokupnoj oblasti turizma, a najdirektnije hotelijerima, turističkim agencijama i turističkim vodičima.

 

Đapo je podsjetila da su Federalno ministarstvo okoliša i turizma, odnosno Vlada Federacije BiH, kroz Fond za stabilizaciju privrede u Federaciji BiH, kompanijama iz oblasti turizma dali značajnu pomoć u vidu finansiranja doprinosa za radnike.

 

Naglasila je i da će na sljedećoj sjednici Vlade Federacije BiH dostaviti informaciju i zatražiti dodatnu finansijsku pomoć za turistički sektor, privrednoj grani koja je najviše pogođena pandemijom.

 

Razgovarano je i o tehničkim načinima pomoći oblasti turizma i plasiranju vaučera, a dogovoreni su i naredni sastanci na kojima bi prijedlozi mogli biti finalizirani.

 

Osim toga, utvrđeni su i konkretni sljedeći koraci kada je riječ o izmjenama zakona koje bi olakšale poslovanje turističkim privrednicima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!