Telefonski razgovor kolega

Turković i Grlić Radman: Hrvatska će omekšati mjere za građane BiH

Front29.06.20, 11:30h

Turković i Grlić Radman: Hrvatska će omekšati mjere za građane BiH
Ministrica Turković zahvalila je kolegi Grliću Radmanu na njegovom ličnom angažmanu nakon njihovih jučerašnjih kontakata

 

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković u telefonskom razgovoru 29. juna 2020. godine, obaviještena je od ministra vanjskih poslova Republike Hrvatske, Gordana Grlića Radmana da će vlasti u Hrvatskoj omekšati mjere za građane Bosne i Hercegovine.

 

Naime, nakon konsultacija sa ostalim kolegama iz Vlade Republike Hrvatske, ministar Grlić Radman upoznao je ministricu Turković da je postignuta saglasnost da se u najskorije vrijeme ublaže mjere za građane Bosne i Hercegovine prilikom njihovog ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj.

 

Ministrica Turković zahvalila je kolegi Grliću Radmanu na njegovom ličnom angažmanu nakon njihovih jučerašnjih kontakata, te zajedničkoj težnji da se eventualni nesporazumi između dvije zemlje rješavaju u duhu najbolje diplomatske prakse a odnosi razvijaju na iskrenim i dobrosusjedskim principima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!