Predsjedavajući Vijeća ministara BiH ostaje u izolaciji

Zoran Tegeltija negativan na Covid-19, zaražena njegova četiri pratioca

Front28.06.20, 12:10h

Zoran Tegeltija negativan na Covid-19, zaražena njegova četiri pratioca
Predsjedavjući Tegeltija, od trenutka saznanja da je jedan od pratilaca bio u kontaktu sa osobom zaraženom virsom korona, nalazi se u samoizolaciji

 

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija testiran je jučer na COVID-19, a rezultat testa je negativan.

 

Tegeltija, te njegov šef Kabineta, vozač i pratioci testirani su odmah nakon saznanja da je jedan od pratilaca predsjedavajućeg Vijeća ministara bio u kontaktu sa osobom zaraženom koronavirusom.

 

Iz Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH su saopćili da je COVID-19 potvrđen kod četiri uposlenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, pratilaca predsjedavajućeg Vijeća ministara.

 

-Oni se osjećaju dobro i pridržavaju se mjera strane epidemiologa, a ostale testirane osobe su negativne – precizira se u saopćenju.

 

Predsjedavjući Tegeltija, od trenutka saznanja da je jedan od pratilaca bio u kontaktu sa osobom zaraženom virsom korona, nalazi se u samoizolaciji.

 

Sve njegove zakazane aktivnosti obustavljene su do rezultata drugog testa na COVID-19.

 

Testiranje na koronavirus uradit će i svi zaposleni u Kabinetu predsjedavjućeg Vijeća ministara, prema mjestu prebivališta.

 

-U skladu sa preporukama epidemiologa, od početka pojave virusa korona u BiH, Vijeće ministara i kabinet predsjedavajućeg preduzimaju sve neophodne i propisane mjere s ciljem suzbijanja širenja virusa korona među kojima su obavezno nošenje maski, redovna dezinfekcija svih prostorija u instituciji, propisano odstojanje među zaposlenima, kao i obavezna dezinfekcija i mjerenje temperature svih koji ulaze u zgradu institucija BiH - navodi se u saopćenju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!