Zbog 'višegodišnje borbe za jedinstvenu i multietničku BiH'

Iz Naroda i pravde predložili Miru Lazovića za zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća

Front23.06.20, 19:43h

Iz Naroda i pravde predložili Miru Lazovića za zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća
Narod i Pravda u Gradskom vijeću Grada Sarajeva ima tri vijećnika – Toni Vukadin, Srđan Srdić i Almedin Miladin

 


Vijećnici Naroda i Pravde u Gradskom vijeću Grada Sarajeva podržat će imenovanje Mire Lazovića na poziciju zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva iz reda srpskog naroda, saopćeno je iz Naroda i Pravde.

 

Nakon što je krajem 2019. preminula zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva Mira Jurić (USD), ostalo je upražnjeno mjesto zamjenika predsjedavajućeg ovog tijela, koje bi uskoro trebalo biti popunjeno. Iz Naroda i Pravde su saopćili da će podržati imenovanje vijećnika Mire Lazovića na ovu poziciju.

 

„Uvažavajući njegovu višegodišnju borbu za jedinstvenu i multietničku Bosnu i Hercegovinu, smatramo važnim da na ovu poziciju bude imenovan Miro Lazović“, navodi se u saopćenju Kluba Naroda i Pravde u Gradskom vijeću Grada Sarajeva. Narod i Pravda u Gradskom vijeću Grada Sarajeva ima tri vijećnika – Toni Vukadin, Srđan Srdić i Almedin Miladin.

 

Imenovanjem zamjenika predsjedavajućeg iz reda srpskog naroda konačno bi bilo kompletirano rukovodstvo Gradskog vijeća, kojeg čine predsjedavajući Igor Gavrić, iz reda hrvatskog naroda i zamjenica predsjedavajućeg Edina Gabela, iz reda ostalih.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još