Nakon što je film o parku 'Ravne 2' pobijedio na festivalu u Berlinu

'Zlatni medvjed' stigao u Bosansku dolinu piramida: Bilo blato i močvara, danas jedan od najljepših parkova u Europi

Nedjeljni magazin19.06.20, 12:30h

'Zlatni medvjed' stigao u Bosansku dolinu piramida: Bilo blato i močvara, danas jedan od najljepših parkova u Europi
Ovo je ogromno priznanje našem trudu, transformaciji zapuštenog zemljišta u Visokom u jedan od najljepših parkova u Europi, tako da nastavljamo sa pozitivnim vijestima. – kazao je direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić

 

 


Nakon što je u mjesecu martu film o Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“,  „Ravne 2 – Jedinstveni energetski park u Europi“ postao dobitnik prestižne nagrade Međunarodnog festivala turističkog filma i multimedije „The Golden City Gate 2020“, nagrada „Zlatni medvjed“ stigla je u Bosansku dolinu piramida.

 


To je bio povod i za malu svečanost za uposlenike, saradnike, vodiče, članove UO, ali i goste Fondacije.  


- Ovo je ogromno priznanje našem trudu, transformaciji zapuštenog zemljišta u Visokom u jedan od najljepših parkova u Europi, tako da nastavljamo sa pozitivnim vijestima. – kazao je direktor Fondacije, dr. Semir Osmanagić.

 

ohran-osmanagic-i-cehajic

Azra Ohran Zubić, programska direktorica parka „Ravne 2“, sa Semirom Osmanagićem i pomoćnicom Evelinom Ćehajić


Osmanagić je naglasio kako su pozitivne projekte Fondacije prepoznali i Grad Visoko kao i Zeničko-dobojski kanton, koji su ovaj unikatni park, proglasili parkom od općinskog i kantonalnog značaja.

 


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!