video/ DRAMATIČNO U VELIKOJ KLADUŠI

Dok su Fikreta Abdića izvodili specijalci, narod uzvikivao 'Živio babo'!

Front18.06.20, 15:56h

Dok su Fikreta Abdića izvodili specijalci, narod uzvikivao 'Živio babo'!
U trenutku njegovog izlaska, ispred zgrade Općine Velika Kladuša okupljeni su, uz tekbire, uzvikivali: "Živio babo!" i "Uaaa!".

 

Fikret Abdić (83), načelnik Općine Velika Kladuša, nakon hapšenja sproveden je u službene prostorije FUP-a na krim-obradu.

 

 

Iz Tužilaštva je ranije saopćeno da je uz Abdića uhapšeno još pet osoba, a na teret im se stavlja više produženih krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i povrede ravnopravnosti u obavljanju privredne djelatnosti.

 

Iz FUP-a je potvrđeno da su, osim Abdića, uhapšeni i S. S., S. K., S. S., F. G. i H.G., koji se sumnjiče da su neposredno djelovali kroz općinske strukture, te indirektno djelovali preko javnih preduzeća Općine Velika Kladuša, kao i indirektno i direktno kroz privatno preduzeće S.E.N.S.S.A. d.o.o. Velika Kladuša, u cilju sticanja protivpravne imovinske koriste kako za sebe tako i druge.

 

Uhapšeni će u toku sutrašnjeg dana biti predati postupajućem tužiocu, nakon čega će biti odlučeno o daljnjim mjerama.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još