PROMJENE U Vladi FBiH

Raska Bračković-Denjalić, dugodišnja šefica Ureda za odnose s javnošću, otišla u penziju

Mediji18.06.20, 15:42h

Raska Bračković-Denjalić, dugodišnja šefica Ureda za odnose s javnošću, otišla u penziju
Ona je, nakon uspješne novinarske karijere, preuzela vođenje Ureda za odnose s javnoću u vrijeme mandata Edhema Bičakića. Brojne kolege novinari imaju za mkem dugodišnji rad u Vladi Federacije BiH samo riječi pohvale

 

Dugogodišnja šefica Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH Raska Bračković-Denjalić od danas je zvanično u penziji. Tu je vijest objavila poznata novinarka Arijana Saračević-Helać na svome FB-u:

 
“Briljantna televizijska karijera, a onda kao direktorica Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH bez greške, isprati sedam premijera. Posljednjih mjeseci, u vrijeme pandemije, itekako je nedostajala. Naša Raska, od danas u zasluženoj penziji. Možete misliti, novinarka bez greške u karijeri, doživjela penziju. Da joj svaki dan bude divan, da nam bude zdrava i nasmijana, a da nas i dalje malo ruži, okuplja i ohrabruje. Naša Raska”, napisala je Arijana.

 

Ova vrsna novinarka je vodila ovaj važni vladin ured u vrijeme dok su premijeri u Vladi Federacije BiH bili Edhem Bičakčić, Alija Behmen, Ahmed Hadžipašić, Nedžad Branković, Mustafa Mujezinović, Nermin Nikšić i Fadil Novalić. 

 

Proteklih pet-šest mjeseci je, zbog zdravstvenih problema, uglavnom bila na bolovanju, ali, kako se saznaje, ne planira završiti u potpunosti svoju novinarsku karijeru.

 

Zasad nema informacija ko će biti njen nasljednik u Uredu za odnose sa javnošću Vlade Federacije BiH.

 

(DEPO Portal/ak)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!