Policija zatekla stravičan prizor

Horor u Njemačkoj: Bivši dečko ubio Srbijanku pred njenom 3-godišnjom kćerkom pa oteo dijete

Hronika18.06.20, 10:41h

Horor u Njemačkoj: Bivši dečko ubio Srbijanku pred njenom 3-godišnjom kćerkom pa oteo dijete
Policija je uhapsila bivšeg dečka (24) Violete R. (38) zbog sumnje da ju je usmrtio u stanu u Hagenu

 

Tijelo Violete R. (38), porijeklom iz Srbije, pronađeno je u ponedjeljak u njenom iznajmljenom stanu u njemačkom gradu Hagenu, a prvi rezultati istrage pokazali su da je Srbijanka brutalno ubijena. Zbog sumnje da ju je usmrtio uhapšen je njen bivši dečko (24), piše Kurir.rs.


Kako prenose njemački mediji, jezivi zločin otkriven je slučajno, kad je policija u ponedjeljak upala u stan Srbijanke kako bi uhapsili njenog partnera, za kojim je bila raspisana potjernica.


Osumnjičeni je sredinom maja izašao iz zatvora, u kome je bio pet sedmica. Nakon izlaska na slobodu, kako se sumnja, počinio je još jedno krivično djelo i policija je zato tragala za njim. Tokom potrage, istražitelji su došli do informacije da je bjegunac bio u emotivnoj vezi sa Violetom R. U ponedjeljak oko 11 sati upali su u njen stan, ali su tamo, umjesto osumnjičenog, pronašli leš njegove bivše djevojke. Na tijelu su bili vidljivi tragovi nasilja, zbog čega se vjeruje da je u pitanju zločin – prenijeli su lokalni mediji detalje iz istrage. Prema riječima izvora iz istrage, sumnja se da je žena ubijena još prije sedam dana, a prava drama je nastala kada su policajci saznali da je Violeta R. iz prethodne veze imala trogodišnju kćerku.


Dijete nije nađeno u stanu, pa je potraga za njim odmah pokrenuta. Policija je vrlo brzo došla do informacija da bi Violetin bivši dečko mogao da bude povezan sa ubistvom, ali i nestankom djevojčice – kaže izvor i dodaje da je osumnjičeni muškarac, čiji identitet njemačka policija nije saopćila, uhapšen dan nakon pronalaska tijela u jednom stanu Izerlonu.


Sa njim je bila i kćerka žrtve. Na sreću, ona nije povrijeđena. Pretpostavlja se da je osumnjičeni ubio Violetu, i to dok je djevojčica bila u stanu. Osumnjičeni je, kako se pretpostavlja, poveo dijete sa sobom, a mrtvu ženu je zaključao u stanu – prenijeli su mediji i dodali da su preplašenu djevojčicu pregledali ljekari. Komšije ubijene Srbijanke rekle su za njemačke medije da su šokirane zločinom. – Znamo da je on nedavno izašao iz zatvora, a da je ona živjela u ovom stanu – rekao je komšija, piše Kurir.rs.


Osumnjičeni muškarac je poslije hapšenja najprije odveden u bolnicu jer je imao povrede na licu za koje se ne zna kako su nastale.


Pošto su mu rane zavijene, odveden je u pritvor. Takođe, policija istražuje motive surovog zločina – rekli su izvori njemačkim medijima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!