na području bijeljine

U akciji 'Kristal' uhapšeno 12 osoba, oduzet kokain i novac

Hronika15.06.20, 14:43h

U akciji 'Kristal' uhapšeno 12 osoba, oduzet kokain i novac
U toku je kriminalistička obrada osoba lišenih slobode

 

Dvanaest osoba je uhapšeno, a oduzet je kokain, pištolj, 10.000 KM, više mobilnih telefona i SIM kartica te izvršeni pretresi na deset lokacija u nastavku operativne akcije "Kristal“ koja se provodi na širem području Bijeljine. 

 

Akcija je provedena s ciljem razbijanja organizovane kriminalne grupe koja se duži vremenski period bavila preprodajom opojnih droga, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

 

Ove aktivnosti su realizovali policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Bijeljina. 

 

-U današnjim aktivnostima policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 200 grama kokaina, pištolj, 10.000 KM, više mobilnih telefona i sim kartica i drugo - saopćeno je entitetske policije. 

 

U toku je kriminalistička obrada osoba lišenih slobode. 

 

Sve aktivnosti u akciji "Kristal“ provode se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina. Akcija se nastavlja i u narednom periodu.

 

U ovoj akciji krajem maja uhapšena je beogradska starleta Tijana Maksimović poznatija kao Tijana Ajfon te više osoba.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!