VIDEO/ Skoro dvije godine proveo u vojsci

Čedomir Jovanović: Ratovao sam u Bosni... Gdje god se raspadalo, išli smo...

Front11.06.20, 16:11h

Čedomir Jovanović: Ratovao sam u Bosni... Gdje god se raspadalo, išli smo...
Jovanović je u emisiji na Happy TV govorio o ratnim dešavanjima, te ispričao kako je učestvovao u ratu na prostoru Hrvatske i Bosne i Hercegovine

 

Čedomir Jovanović, srbijanski političar i predsjednik Liberalno-demokratske partije gostovao je na Happy TV gdje je govorio o političkoj poziciji njega i njegove stranke. Govorio je o političkim pitanjima, izborima, a na samom početku dotakao se teme ratnih dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije.

 

- Ovo su izbori na kojima treba da padne moja glava, da nema više nikoga u Skupštini ko će da kaže: „Ja sam i Hrvat, i Mađar, i peder, i invalid i Bošnjak", da nema onoga ko je stajao ispred kordona devedesetih, ko je stajao ispred Miloševića, izjavio je lider Liberalno demokratske partije Srbije Čedomir Jovanović.

 

Jovanović je zatim prokomentarisao ratna dešavanja, gdje je rekao da je učestvovao u ratu na prostoru Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

 

- U vojsku sam otišao u septembru 1990., a vratio se polovinom aprila – maja 1992. u grad koji nisam prepoznao, rekao je on. Sada ne mogu da zamislim, da moje dijete ide rovovima kojima sam ja išao, kazao je.

 

Zatim je krenulo nabrajanje ratišta na kojima je bio.

 

-Bio si u Istri, pa prebačen na Divulje “a onda si završio u Vukovaru”, počeo je Marić.

 

-Ko te pita, gdje god se raspadalo, išli smo, rekao je Jovanović.

 

On je naveo i da je bio na ratištima u Bosni i Hercegovini.

 

- Poslije toga je bila Bosna. Bosanska Gradiška, gdje god se raspadalo, rekao je Jovanović.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAAGZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još