Oglasio se misteriozni umjetnik

Moćnu Banksyjevu objavu lajkalo 2,5 miliona ljudi: 'Neko će morati razbiti vrata'

Kultura09.06.20, 10:48h

Moćnu Banksyjevu objavu lajkalo 2,5 miliona ljudi: 'Neko će morati razbiti vrata'
Na početku sam mislio da samo trebam začepiti i slušati crnce o ovome. Ali zašto bih to učinio? Nije to njihov problem. Moj je, napisao je između ostalog Banksy

 

Najmisteriozniji umjetnik današnjice oglasio se o smrti Georgea Floyda koja je potaknula brojne demonstracije širom SAD-a.

 

Banksy je objavio sliku posvećenu Floydu na kojoj se vidi kako svijeća pali američku zastavu te je, na iznenađenje mnogih, objavio i izjavu.

 

"Na početku sam mislio da samo trebam začepiti i slušati crnce o ovome. Ali zašto bih to učinio? Nije to njihov problem. Moj je. Ljude druge rase je sistem iznevjerio. To je kao kad neispravna slavina poplavi stan ljudi koji žive ispod. Taj pokvareni sistem im stvara probleme u životu, ali nije njihov posao da to poprave. Ne mogu, niko ih neće pustiti u stan iznad. Ovo je bjelački problem. A ako bijelci to ne srede, neko će morati doći sprat iznad i razbiti vrata", napisao je Banksy.

 

Objavu je lajkalo skoro dva i pol miliona ljudi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy) on

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još