Predložila amandman na zakon

Bišćević-Tokić: Osnažiti saradnju Inspekcije i Ureda za borbu protiv korupcije

Front05.06.20, 13:28h

Bišćević-Tokić: Osnažiti saradnju Inspekcije i Ureda za borbu protiv korupcije
Usvajanje ovakvog amandmana je dobar način da se uspješno odgovori na pojave koje su povezane sa korupcijom, te da se ti napori organiziraju i sistematiziraju kroz zakonske akte kao i strateške dokumente u oblasti borbe protiv korupcije

 

Na dnevnom redu 26. redovne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo (KS), koja će biti održana 16. juna, pod tačkom 3. nalazi se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijama KS.

 

Tim povodom, zastupnica Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Bišćević-Tokić uložila je amandman na Zakon, a sve radi osnaživanja saradnje Kantonalne inspekcije i Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

 

Kako se navodi, amandman je uložen kako bi imali koordiniran i strateški pristup u rješavanju predmeta koji imaju obilježja koruptivnih krivičnih djela i kako bi pravovremeno djelovali na njihovom suzbijanju, a sve u skladu s odredbama Krivičnog zakona BiH i Krivičnog zakona FBiH.

 

Usvajanje ovakvog  amandmana je dobar način da se uspješno odgovori na pojave koje su povezane sa korupcijom, te da se ti napori organiziraju i sistematiziraju kroz zakonske akte kao i strateške dokumente u oblasti borbe protiv korupcije, navodi se u saopćenju. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!