Meteoalarm i danas upaljen

Snažno nevrijeme pogodilo Banju Luku: Vjetar oborio pet stabala, oštećeni automobili...

Hronika05.06.20, 11:31h

Snažno nevrijeme pogodilo Banju Luku: Vjetar oborio pet stabala, oštećeni automobili...
Iz Hidrometeorološki zavod RS izdao je za danas, 5. jun, za područje Banje Luke žuti meteoalarm koji se odnosi na vjetrovito vrijeme i grmljavinu

 

Vatrogasna brigada i gradske komunalne ekipe saniraju posljedice olujnog nevremena, koje je protekle noći pogodilo Banju Luku. 


Po prvim podacima, snažan vjetar oborio je najmanje pet stabala u gradskim drvoredima na više lokacija, te oštetio najmanje jedan automobil. 


Iz Gradske uprave pozivaju građane da preduzmu sve moguće mjere na zaštiti imovine i života, s obzirom da i danas vrijedi tzv. žuto upozorenje, zbog mogućnosti udara snažnih vjetrova. 


Iz Hidrometeorološki zavod RS izdao je za danas, 5. jun, za područje Banje Luke žuti meteoalarm koji se odnosi na vjetrovito vrijeme i grmljavinu. 


Kako je navedeno, u prijepodnevnim satima očekuje se mjestimično pojačan vjetar s udarima većim od 11 m/s (40 km/h) i grmljavina. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!