Bez predizborne saradnje s SDS-om u Prijedoru

Nakon smjene ministrice Rešić DNS traži sastanak sa SNSD-om

Front04.06.20, 17:08h

Nakon smjene ministrice Rešić DNS traži sastanak sa SNSD-om
Članica DNS-a Lejla Rešić smijenjena je danas s funkcije ministrice uprave i lokalne samouprave RS

 

Generalni sekretar Demokratskog narodnog saveza (DNS) Darko Banjac rekao je danas da u toj stranci traže sastanak s čelnicima Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) iduće sedmice.

 

Banjac je rekao da ostaju pri stavu da odbori stranaka na lokalnom nivou treba da odlučuju o mogućim koalicijama.

 

Sa SNSD-om će, kaže, razgovarati o njihovom stavu da ne podržavaju koaliranje na lokalnom nivou sa stranaka koje nisu dio entitetske vladajuće većine.

 

DNS očekuje, kako je dodao, i od SNSD-a i Socijalističke partije da ne budu u koaliciji s SDS-om i PDP-om u pojedinim općinama.

 

-Time bi se pokazao jedan nivo ozbiljnosti u razgovorima koji slijede narednih dana - rekao je Banjac nvoinarima u Banjoj Luci, nakon sjednice Predsjedništva DNS-a.

 

Dodao je da DNS nije napravio predizbornu saradnju s SDS-om u Prijedoru.

 

Članica DNS-a Lejla Rešić smijenjena je danas s funkcije ministrice uprave i lokalne samouprave RS.

 

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je nedavno da ta stranka ostaje privržena koalicionoj saradnji s partijama s kojima čini vladajuću većinu na nivou entiteta, ali da će raskinuti saradnju s onima koji budu ulazili u koalicije na lokalnom nivou s opozicijom.

 

DNS, čiji je član Lejla Rešić, jučer je u Prijedoru napravio novu koaliciju sa SDS-om i još nekim strankama, bez SNSD-a.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!