Nakon automobila, pretresen i stan

Travnička policija uhapsila 23-godišnju Mostarku: Pronašli joj speed, cannabis, ecstasy...

Hronika03.06.20, 12:57h

Travnička policija uhapsila 23-godišnju Mostarku: Pronašli joj speed, cannabis, ecstasy...
Ističu da je na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, u ulici Šumeće, općina Travnik, izvršen pretres stana koji koristi N.U

 

U Mostarskoj ulici u Travniku prilikom kontrole saobraćaja, policijski službenici su kod dvadesetrogodišnje N.U. pronašli materije koje podsjećaju na speed i cannabis, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

 

- Dana 2. juna 2020. godine oko 20.30 sati u ulici Mostarska, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu vozila Mercedes kojim je upravljala N.U. rođena 1997. godine, dok je na mjestu suvozača zatečena S.S. rođena 1997. godine, obje iz Mostara. Tom prilikom kod N.U. je pronađena određena količina materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis – navode iz MUP-a SBK.

 

Ističu da je na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, u ulici Šumeće, općina Travnik, izvršen pretres stana koji koristi N.U.

 

- U stanu je također pronađeno više raznih materija za koje se sumnja da su opojne droge (speed, cannabis, ecstasy), kao i brojni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga (staklena lula sa vidnim tragovima korištenja navedenih materija, više komada tzv. mrvilica pogodnih za usitnjavanje biljnih materija) – pojašnjavaju.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, osumnjičena je lišena slobode i protiv nje će biti poduzete zakonom propisane mjere i radnje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!