Zadovoljni odlukom

HDZ BiH pozdravio dogovor o raspodjeli sredstava MMF-a

Front02.06.20, 17:57h

HDZ BiH pozdravio dogovor o raspodjeli sredstava MMF-a
Donošenje odluke o raspodjeli dodijeljenih financijskih sredstava na razini Vijeća ministara BiH, kako smatraju u HDZ-u BiH, pomoći će oporavak bh. društva od novonastalih socio-ekonomskih izazova te osigurati prijeko potrebnu stabilnost za žitelje i Bosnu i Hercegovinu

 

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH pozdravila je u utorak dogovor o raspodjeli sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa.

 

Donošenje odluke o raspodjeli dodijeljenih financijskih sredstava na razini Vijeća ministara BiH, kako smatraju u HDZ-u BiH, pomoći će oporavak bh. društva od novonastalih socio-ekonomskih izazova te osigurati prijeko potrebnu stabilnost za žitelje i Bosnu i Hercegovinu.

 

"Današnji dogovor pokazatelj je kako je nužno poštivati prethodno usuglašene dogovore kao i važnost dijaloga koji okuplja legitimne predstavnike svih konstitutivnih naroda, te sudjelovanje svih razina vlasti u mjerama oporavka i očuvanja bh. društva", priopćili su iz HDZ-a BiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još