SUD BIH ODREDIO

Nakon razuzdanog krimi derneka u Bijeljini: Tijani Ajfon mjesec dana pritvora, skeledžija pušten na slobodu

Hronika30.05.20, 23:29h

Nakon razuzdanog krimi derneka u Bijeljini: Tijani Ajfon mjesec dana pritvora, skeledžija pušten na slobodu
U grupi je bilo 14 državljana BiH, jedan državljanin Slovenije i jedna državljanka Srbije - starleta Tijana Ajfon koja je navodno i organizovala ovo okupljanje

 

 


Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Tijani Maksimović, poznatijoj kao Tijana Ajfon, dok je Srđan Šojić (skeledžija) pušten na slobodu, potvrđeno je za medije. 


Ostalim osumnjičenima izrečena je mjera zabrane.


Podsjećamo, nakon ispitivanja osumnjičenih osoba, postupajući tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana za sedam osumnjičenih, koji su uhapšeni u policijskoj akciji kod Bijeljine, kodnog naziva “Kristal”.

 
Mjera pritvora predložena je za - Zlatana Ćuka (1989.), Milisava Tomića (1992.), Sinišu Perića (1986.), Dragana Kakuću (1992.), Srđana Šojića (1995.), Tijanu Maksimović (1992.) i Željka Vujića (1984.).

 
Svi oni se sumnjiče za krivična djela - udruživanja radi činjenja krivičnih djela, međunarodno vrbovanje radi prostitucije, krijumčarenje osoba, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno držanje oružja i streljiva, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.


U grupi je bilo 14 državljana BiH, jedan državljanin Slovenije i jedna državljanka Srbije - starleta Tijana Ajfon koja je navodno i organizovala ovo okupljanje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!