VIDEO/ (ZLO)UPOTREBA DJECE U POLITIČKOJ BORBI

'Hoćeš da ti vratim tatu iz Njemačke': Aleksandar Vučić snimio novi predizborni spot i opet šokirao javnost i opoziciju!

Front30.05.20, 19:14h

'Hoćeš da ti vratim tatu iz Njemačke': Aleksandar Vučić snimio novi predizborni spot i opet šokirao javnost i opoziciju!
Odmah nakon javnog prikazivanja, i spot i predsjednik našli su se na udaru kritika, a opozicija traži i reakciju nadležnih institucija, kao i zabranu daljeg emitovanja i distribuiranja spota

 

 

Predizborna kampanja u Srbiji se zahuktava, ali sa njom plamte i sve veće tenzije između vlasti i opozicije. Najnovije je polučio novi predizborni spot Aleksandra Vučića, koji je objavio na svom Instagram profilu, a u kome se uz predsjednika Srbije pojavljuje i jedna djevojčica.  
 

Odmah nakon javnog prikazivanja, i spot i predsjednik našli su se na udaru kritika, a opozicija traži i reakciju nadležnih institucija, kao i zabranu daljeg emitovanja i distribuiranja spota.


Poteglo se pitanje (zlo)upotrebe djece u političke svrhe... Naime, u spotu Vučić i djevojčica razgovaraju o putevima, školama, vrtićima i svemu što bi u Srbiji trebalo da se gradi, ali i o odlasku građana u inostranstvo. Tako Vučić djevojčicu u jednom trenutku pita je li njen tata u inostranstvu, a ona odgovara da je u Njemačkoj. On joj zatim kaže kako ima plan da sve očeve vrati kući. 


- Hoćeš da vratim tvog tatu iz Njemačke? - pita Vučić, s djevojčica odgovara da bi to voljela najviše na svijetu.


Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je od Regulatornog tijela za elektronske medije (REM) da zabrani emitiovanje novog spota navodeći da Vučić na šokantan način zloupotrebljava maloljetnu djevojčicu u političke svrhe i tako svu djecu u Srbiji dovodi u poziciju da postanu njegove medijske žrtve.


Ovom prigovoru se pridružio i pokret "Jedan od pet miliona" tražeći također zabranu emitovanja spota, ocjenjujući da je "takva brutalna zloupotreba djece u političke svrha svojstvena samo diktatorskim režimima i da je nezapamćena u novijoj istoriji".


Vučić je na sve ovo rekao da će, ukoliko nadležni organi odluče da je tako najbolje, povući spot iz javnosti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Александар Вучић (@avucic) on

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još