igor kamočaji odgovara

Ne zanima me Pecikoza, ali moram da reagujem... Već sam proživio torturu, bahaćenja, poniženja, degradiranja...

Front27.05.20, 13:31h

Ne zanima me Pecikoza, ali moram da reagujem... Već sam proživio torturu, bahaćenja, poniženja, degradiranja...
Za zastupnicu Šahman koja me proziva nikada nisam ni čuo, ne pratim njen politički rad i za mene je nepoznanica u javnom prostoru, tako je i bilo sve do nekih afera oko kojih je ista prozivana u medijima- navodi Kamočaji

 

 

Povodom objave teksta na pojedinim portalima gdje sam spomenut u kontekstu navodnog pisanja pisma i žalbe ministrici za rad i socijalnu politiku Kantona Sarajevo, o čemu ne postoji nikakav materijalni dokaz, ovom prilikom se očitujem, ne zbog zastupnika Pecikoze nego prvenstveno zbog javnosti. Nikakvu preporuku, nikakvo pisanje niti bilo kakvo obraćanje ministrici Jasni Agić nije upućeno s moje strane - napisao je u saopćenju za javnost bivši direktor Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo. 

 

Međutim, zastupnik Pecikoza mi je u suštini dao povod da se ovom prilikom osvrnem i na prozivanja mog imena od strane njegove kolegice iz kluba, zastupnice Bilsene Šahman sa posljednje održane Sjednice Skupštine Kantona Sarajevo. Nepoznati su mi razlozi takvog kontinuiranog prozivanja i linčovanja mene i ugrožavanja radnog statusa. Podsjećam, da ovo nije prvi put da se insinuiranjem pitanja zastupnice i diskusijama obrušava na mene, koristeći zastupnički mikrofon i poslanički mandat. Tužno je u šta se pretvorio mandat zastupnika i kako je degradirana ta funkciju koja se koristi u svrhu ličnih obračuna po principu „pijačnog trgovanja“ bez iznošenja tačnih, provjerenih činjenica i argumenata. 

 

Već sam jednom proživio torturu, ne tako davno, bahaćenja, ponižavanja i profesionalnog degradiranja od onih koji su bili u organima rukovođenja i upravljanja u ustanovi gdje radim, ljudi vrlo bliskih zastupnicima iz teksta. Zahvaljujući jedino reakciji predsjednika stranke navedenih zastupnika, spriječeno je dalje mobingovanje i spašene su mnoge ljudske sudbine u ustanovi, jer ni sam čovjek vjerovatno nije bio upućen šta se sve radi iza njegovih leđa.

 

Za zastupnicu Šahman koja me proziva nikada nisam ni čuo, ne pratim njen politički rad i za mene je nepoznanica u javnom prostoru, tako je i bilo sve do nekih afera oko kojih je ista prozivana u medijima.

 

Vjerujem da će građani grada Sarajeva, grada u kojem sam rođen, odrastao i u kojem živim, svakako ocjeniti na izborima rad svakog zastupnika i stranke i dati prednost onima koji su imali inicijative i konstruktivne prijedloge za poboljšanje kvalitete života svih nas.

 

Kao što sam i prije tako ću i sada i uvijek podnositi prijave i tužbe organima gonjena protiv onih koji kradu, ucjenjuju i čine nezakonite radnje, te bilo kakvi pritsci me neće spriječiti u tome - navodi se u saopćenju koje je za javnost poslao Igor Kamočaji. 


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još