Susret u Sarajevu

Tegeltija, Bevanda i Turković sa Sattlerom: Dokle smo stigli s evropskim integracijama?

Front26.05.20, 16:55h

Tegeltija, Bevanda i Turković sa Sattlerom: Dokle smo stigli s evropskim integracijama?
Razmijenjena su mišljenja i o investicionim planovima za naredni period, a predsjedavajući Tegeltija je zahvalio ambasadoru na učinjenim naporima u pružanju pomoći građanima i institucijama BiH kako bi se izborili sa problemima izazvanim pandemijom novog virusa Covid-19

 

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija i zamjenici predsjedavajućeg, ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković, razgovarali su danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Johannom Sattlerom.

 

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH u svjetlu nastavka evropskih integracija.

 

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom istakao opredijeljenost Vijeća ministara BiH za nastavak evropskog puta BiH kroz ispunjavanje prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, a uz puno uvažavanje i poštovanje Ustava i Dejtonskog sporazuma, te opredjeljenje za vidljiv ekonomski napredak.

 

Sagovornici su ocijenili da je neophodno što prije usvojiti memorandum kako bi se zaključio Sporazum o korištenju sredstava makrofinansijske pomoći EU. Zajednički je konstatovano da je u cilju prevazilaženja ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom virusakorona, potrebno što hitnije nastaviti reformske procese i provođenje socioekonomskih mjera, te u tom kontekstu pokrenuti  privredne aktivnosti i vratiti radna mjesta.

 

Razmijenjena su mišljenja i o investicionim planovima za naredni period, a predsjedavajući Tegeltija je zahvalio ambasadoru na učinjenim naporima u pružanju pomoći građanima i institucijama BiH kako bi se izborili sa problemima izazvanim pandemijom novog virusa Covid-19, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!