IZNAJMLJIVAČI SA SRCEM

Ne boje se korona virusa, apartmani su spremni: Na Jadranu ovim gostima nude besplatan smještaj...

Biznis Klub25.05.20, 17:08h

Ne boje se korona virusa, apartmani su spremni: Na Jadranu ovim gostima nude besplatan smještaj...
Vjera Matulić pozvala je tada iznajmljivače da ponude smještaj svima - koliko mogu, nekoliko dana ili više, a odaziv je bio potpuno neočekivan

 

 


- Ne bojimo se koronavirusa, obitelji jedva čekaju doći, maknuti se malo iz svoje svakodnevnice, pogotovo sada nakon što su gotovo dva mjeseca bili ‘zatvoreni’ u svojim domovima.


Iznajmljivači sa srcem idu dalje i ove godine - kazala je za Slobodnu Dalmaciju Mihaela Stipičić čija je majka Vjera Matulić 2017. godine pokrenula pravi val dobrote, pokrenuvši akciju da se obiteljima s djecom s poteškoćama u razvoju omogući besplatno ljetovanje.


Vjera Matulić pozvala je tada iznajmljivače da ponude smještaj svima - koliko mogu, nekoliko dana ili više, a odaziv je tada bio potpuno neočekivan.


Za sada imamo nekoliko iznajmljivača, za svibanj i lipanj i rujan no valja vidjeti kako će se situacija, što se samih ograničenja i epidemioloških mjera tiče - razvijati, veli Mihaela.


Apartmani u Splitu, na Pelješcu, otoku Rabu te u Sinju već su spremni, kazuje Stipičić.  


I naši iznajmljivači inače žive od turizma, pa valja i o tome voditi računa, pojašnjava.


-Par dana ipak besplatnog smještaja tijekom ljeta iznajmljivače neće osiromašiti, a obiteljima s djecom sa teškoćama u razvoju će puno koristiti. Nije u šoldima sve – veli Mihaela.


Procedura oko prijavljivanja je prilično jednostavna, pojašnjava.


Iznajmljivači koji su voljni pokloniti nekoliko dana apartman, na zidu grupe postavljaju oglas sa osnovnim podacima, koliko osoba, termin od kad do kad, ako ima stepenica, uzbrdica, dobro je naglasiti, jer nisu sva djeca u kolicima, ako nema stepenica i barikada, opet je lijepo naglasiti da roditelji znaju tražiti odgovarajuće.


Nakon dogovora sa obitelji koja im dolazi, iznajmljivači se javljaju administratorima zbog vođenja evidencije.


-Roditelji i skrbnici djece sa poteškoćama u razvoju, težim zdravstvenim oštećenjima obilaze oglase i tamo gdje im odgovara javljaju se direktno iznajmljivaču.


Ako iznajmljivač ima više upita, on je taj koji bira obitelj, oni koji nisu izabrani, bez svađe nastavljaju gledati ponudu.


Roditelje i skrbnike mole i da ne rezerviraju istodobno na više mjesta, jer na taj način zakidaju drugu djecu. U evidenciji se sve lako može provjeriti - pojašnjava administratorica grupe.


Osim toga Mihaela upozorava na još neke detalje.


-Nuđenje i traženje novca je zabranjeno. Kada se javljaju iznajmljivaču, obvezni su kazati istinu o svemu što napišu u najavi za rezervaciju - kaže.


Grupa ‘Iznajmljivači sa srcem’ sudjeluje i organizira niz aukcija, prodaju stvari kako bi primjerice platili put prema moru onima koji to sebi ne mogu priuštiti. Sve to uz suradnju 'Vozača velikog srca' koji nude besplatan humanitarni prijevoz.

 

(Sl.Dalmacija/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još