Radno vrijeme za praznik

Nisu svi trgovci isti: Bingo prodavnice u nedjelju neće raditi, uposlenici i ovaj Bajram slobodni

Biznis Klub23.05.20, 18:42h

Nisu svi trgovci isti: Bingo prodavnice u nedjelju neće raditi, uposlenici i ovaj Bajram slobodni
Radnici kompanije Bingo će i ovaj Bajram provesti sa svojim familijima za razliku od mnogih koji ne samo da neće imati to pravo, nego će ovaj praznik dočekati polupraznih novčanika, stoji na FB stranici Sindikata radnika trgovine BiH za dostojanstvo rada

 

Bingo prodavnice neće raditi u nedjelju, 24. maja, kada se obilježava prvi dan Ramazanskog bajrama, objavljeno je na Facebook stranici Sindikata radnika trgovine BiH za dostojanstvo rada. Neradni dan prodavnica odnosi se na sve prodajne objekte na području gdje većinski dio stanovništva slavi Bajram.

 

- Dok se kao sindikat svakodnevno borimo sa otkazima, sa neprodužavanjem ugovora, sa drastičnim smanjenjem plaća, ipak ima i svjetlo na kraju tunela. Ima i lijepih vijesti za radnike i radnice u ovom sektoru. STBiH je odlučno zauzeo stav da će imenom i prezimenom govoriti o onima koji krše prava radnika. Ali isto tako želimo govoriti imenom i prezimenom o onima koji poštuju prava, posebno u ovim danima kada je pandemija izbacila na površinu sve loše u ovom sektoru. Radnici kompanije Bingo će i ovaj Bajram provesti sa svojim familijima za razliku od mnogih koji ne samo da neće imati to pravo, nego će ovaj praznik dočekati polupraznih novčanika. Smatramo da je došlo vrijeme da i kupci počnu voditi računa gdje ostavljaju svoj teško zarađeni novac. Nisu svi trgovci isti! Ima i onih koji u svojim radnicima vide ljude! Mi kao sindikat ćemo uvijek biti uz takve poslodavce - napisala je Mersiha Ferhatović Beširović, predsjednica Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti BiH na FB stranici.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još