VIDEO/ BAKIR IZETBEGOVIĆ O PARAMA MMF-a, MOSTARU i IZBORIMA

Ni nakon iftara kod američkog ambasadora, Dragan Čović nije popustio! Ali je izbjegao sedmu silu...

Front20.05.20, 22:53h

Ni nakon iftara kod američkog ambasadora, Dragan Čović nije popustio! Ali je izbjegao sedmu silu...
Završen je sastanak u rezidenciji američkog ambasadora u BiH Erica Nelsona, kojem su prisustvovali lidera SDA i HDZ-a Bakir Izetbegović i Dragan Čović, te ambasador Delegacije EU u BiH Johann Satller

 

Za razliku od Čovića, koji nije bio raspoložen za davanje izjava, Izetbegović je, izvještava Faktor, novinarima koji su čekali kraj sastanka kazao kako je u pitanju bio iftar, ali da su se "povukle neke teme".

 

- Naravno da su se povukle stare teme, nije tu uzalud došao gospodin Čović. Naši prijatelji američki ambasador i ammbasador EU pokušavaju da pomognu da se prevaziđu nesporazumi, da stvari funkcionišu bolje, da se ubrza evropski put BiH, da dosegnemo taj kandidatski status, da se riješe ovi problemi oko aktivacije MMF-ovog planaa- kazao je Izetbegović.


On je dodao da će se "u vezi s Mostarom naći iduće sedmice"

 

- Ništa definitivno nismo govorili, niti riješili, ali mislim da smo na tragu, kad je u pitanju 330 miliona eura koje bespotrebno stoje, koji treba da idu prema budžetima, da ćemo to riješitii optimista sam u vezi s Mostarom, da su šanse povećane - kazao je Izetbegović.

 

 

On je dodao da je "sve to skupa tvrdo", ali da SDA insistira da se mora poštovati Ustav.

 

- Ne može Vijeće ministara narediti Federaciji kako će izvršiti unutrašnju distribuciju novca. Federacija može da potpuno ignoriše to, šta god Bevanda potpiše - kazao je Izetbegović.

 

(Faktor/ DEPO Portal/ak)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 136

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još