VIDEO/ FIKRET HODŽIĆ OTVORENO O DRAMI KROZ KOJU PROLAZI

Spreman sam da idem u zatvor... Nije tačno da će se milioni preko Šangaja i Pekinga vratiti Hayatu i...

Front17.05.20, 00:40h

Spreman sam da idem u zatvor... Nije tačno da će se milioni preko Šangaja i Pekinga vratiti Hayatu i...
Nakon višesedmične drame oko nabavke respiratora iz Kine i afere koja i dalje potresa BiH, a svoj epilog čeka na sudu, prvi put otvoreno pred kamerama o svemu govori i jedan od njenih glavnih aktera, vlasnik firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić

 

 

- Nabavio sam ono što je neko rekao da nabavim. Civilna zaštita je uplatila puni iznos na račun “Srebrene maline”, onda je moja firma uplatila novac firmi u Šangaju, a firma koja je proizvođač je u Pekingu, novac nije zalutao - pojašnjava Fikret Hodžić na početku iscrpnog i otvorenog razgovora u Centralnom dnevniku Face TV-a. 


Na pitanje Senada Hadžifejzovića zašto nije uplatio direktno firmi koja proizvodi respiratore, odgovara: 


- Po kineskim zakonima državne firme imaju posrednike…Firma iz Šangaja je bila posrednik. Ako imate konstruisano pitanje da iza toga imate dokaz, onda to argumentirate činjenicama i kažete da li je tačno da si ti to,to i to…


Da li je tačno da si ti uplatio tolike milione maraka u Šangaj, a oni će otići nakon toga u Peking, a iz Pekinga će preko nekih računa doći na račun Hayata, Novalića, Izetbegovića, Solaka i ostalih koje svi pominju da su u šemi?


- Nije tačno, nije tačno, nije tačno, nije tačno, nije tačno…


Da li je tačno da si uplatio novac bilo kome u Šangaju i Pekingu, a on će se na kraju na bilo koji način vratiti nekome u BiH? 


- Nije tačno…


Da li je tačno da bi taj novac koji si ti uplatio tamo treabo da se vrati u BiH, ali sada kada je afera otkrivena, ne može da se vrati, kako će se vratiti kada to Interpol prati?!


- Nije tačno…Ako sam počinio zločin, nemam problem da odem u zatvor! Ali ovo što preživljavam sada je gore od zatvora... ne viđam dijete jer čekam da mi dođu oni s čarapama, neću da mi dijete ima traume! 


Šta ako se pojavi dokaz da je to “politički”?


- Ako se pojavi dokaz da je to politički, spreman sam da idem tamo gdje treba! 


U zatvor? 


- Da…ali se ništa neće pojaviti. Ja stojim iza svega onoga što sam potpisao i radio, tvrdim da u poslu nije bio nikakav tal! 


Kako je posao sklopljen? 


- Svi traže respiratore i niko ih ne može nabaviti, ja sam narcisoidan i htio sam baš ja to da uradim! Iskoristio sam poznanstva, dobio ponude, isprintao i odnio gdje i svi drugi!


Gdje? 


- Gdje i svi  drugi...dobio sam posao jer nije bilo drugog rješenja, samo sam ja to mogao… Vlada je morala obezbijediti respiratore, Civilnu zaštitu su koristili kao instrument, ja sam ponudio rješenje i pozvali su me…


Kome si ponudio?


- Vladi i Civilnoj zaštiti! Struka je odabrala te respiratore! Ti respiratori imaju garanciju 24 mjeseca! Ono što stoji u ugovoru, to je isporučeno! 


Kakav si na Hayatu? Jesi li pričao sa vlasnicima? 


- Nisam.


Jesi li pričao sa vlasnikom, direktorom, Elvirom? 


- Jesam, rekao mi je - sine, drži se.


Muhamed Švrakić, jedan od vlasnika Hayata je napisao potcjenjivački da si došao iz Srebrenice, da su te učili da hodaš, oblačiš se, ponašaš, da su napravili čovjeka od tebe?


- Hayat mi je dao priliku da napravim ovo što sam napravio… Istina je da sam došao na Hayat s puknutim patikama, isto tako je istina da sam svojim radom uspio da sebi obezbijedim nove patike…


Ana Bavrka s tobom radi šou na Hayatu i istovremeno je prijavljena u “Srebrenoj malini”? Ne smijem to komentarisati zbog postupka. Jesi li znao da je radiolog?


- Kažem, ništa ne bih komentarisao...


Nakon višesedmične drame oko nabavke respiratora iz Kine i afere koja i dalje potresa BiH, a svoj epilog čeka na sudu, prvi put otvoreno pred kamerama o svemu govori i jedan od njenih glavnih aktera, vlasnik firme "Srebrena malina" Fikret Hodžić... Kompletan razgovor gledajte u priloženom videu!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 196

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još