REALIZACIJA INVESTICIJE OD 150 MILIONA KM

Važan dogovor dva premijera: Novalić i Višković dogovorili deblokadu kompanije 'Elektroprenos BiH

Front15.05.20, 20:45h

Važan dogovor dva premijera: Novalić i Višković dogovorili deblokadu kompanije 'Elektroprenos BiH
Entitetski premijeri su ocijenili da je funkcionisanje preduzeća „Elektroprenos BiH“ od presudnog značaja i velike važnosti za održavanje elektroenergetske mreže u BiH, naročito imajući u vidu neophodne investicije koje su planirane u ovom sektoru, a koje se ne realizuju više od dvije godine

 

Premijeri Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, Fadil Novalić i Radovan Višković, dogovorili su danas deblokadu rada kompanije „Elektroprenos BiH“, kao i plan provođenja investicija u tom preduzeću u narednom periodu.


Sastanku u Doboju prisustvovao je i generalni direktor „Elektroprenosa BiH“ Mate Žarić.


- U narednih 15 dana organi te zajedničke kompanije za prenos električne energije: Skupština akcionara, Upravni i Nadzorni odbor, provet će potrebne procedure za verifikaciju današnjeg dogovara i omogućiti njeno funkcionisanje, kao i realizaciju važnih investicionih projekata, saopćeno je iz Vlade RS.


Entitetski premijeri su ocijenili da je funkcionisanje preduzeća „Elektroprenos BiH“ od presudnog značaja i velike važnosti za održavanje elektroenergetske mreže u BiH, naročito imajući u vidu neophodne investicije koje su planirane u ovom sektoru, a koje se ne realizuju više od dvije godine.


Zaključak je, kako se doznaje, da će „Eletroprenos BiH“ u što kraćem periodu realizovati 150 miliona KM u investicije.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!