dostavljeno i tužilaštvu bih

'Šteta može biti još veća': Fikret Hodžić od Suda BiH moli prebacivanje 452.475 KM sa blokiranog računa

Hronika13.05.20, 14:48h

'Šteta može biti još veća': Fikret Hodžić od Suda BiH moli prebacivanje 452.475 KM sa blokiranog računa
S obzirom na to da je neophodno čim prije izvršiti i uplatu preostalog iznosa PDV-a i to 452.475 KM na račun Uprave za indirektno oporezivanje BiH

 

Kompanija Srebrena Malina Fikreta Hodžića, kojoj su zbog sporne kupovine 100 kineskih respiratora koji su koštali 10,5 miliona KM za potrebe Federalnog štaba Civilne zaštite, blokirana dva računa u Privrednoj banci, podnijela je molbu Sudu BiH sa hitnim zahtjevom da joj se omogući plaćanje preostalog iznosa PDV-a od 452.475 KM, saznaje Raport od izvora bliskih istrazi.

 

- Društvo Srebrena malina još nije zaprimilo bilo kakvu odluku Suda BiH u vezi s obustavom finansijskih transakcija sa računa otvorenih kod Privredne banke Sarajevo. Stoga se nismo u mogućnosti pozvati se na broj sudskog prijedloga. Iz medijskih natpisa smo saznali za odluku Suda BiH, jer je cjelokupna odluka (izuzev prve stranice) objavljena, sa apsolutno svim podacima društva Srebrena malina. Iz objavljene odluke je vidljivo da je sudija za prethodni postupak Tatjana Kosović i stoga vam upućujemo direktno na ruke ovaj zahtjev.

 

S obzirom na to da je neophodno čim prije izvršiti i uplatu preostalog iznosa PDV-a i to 452.475 KM na račun Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Molimo da čim prije odobrite navedenu transakciju. Naglašavamo da će u suprotnom društvo Srebrena malina pretrpjeti ogromnu štetu, imajući u vidu postupak prinudne naplate i druge pravne posljedice koje bi uslijedile ne krivicom društva Srebrena malina, te bi time ovo društvo bilo dovedeno u znatno teži položaj od onoga u kojem se trenutno nalazi - navodi se u molbi koju potpisuje Fikret Hodžić.

 

Ova molba je, kako saznaje Raport, dostavljena i Tužilaštvu BiH.

 

U okviru istrage koju vodi Tužilaštvo BiH u slučaju “Respiratori”, Sud BiH je ranije donio odluku o blokadi dva računa, kojeg firma Srebrena malina ima u Privrednoj banci Sarajevo.

 

U trenutku blokade na računima se nalazilo oko 1,1 milion maraka te nešto više od 2.000 eura. Hodžić je u međuvremenu s računa Srebrene maline uspio podići 100.000 KM.

 

(Raport, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 67

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još