Reakcija na suspenziju direktora FUCZ-a

SDP: Posljednji potez Vlade FBiH, kojim šalje Fahrudina Solaka na plaćeni odmor, bezobrazan je i ciničan...

Front12.05.20, 19:56h

SDP: Posljednji potez Vlade FBiH, kojim šalje Fahrudina Solaka na plaćeni odmor, bezobrazan je i ciničan...
Dva mjeseca borbe protiv pandemije pretvorena su u paradu afera i kriminala, sve preko leđa radnika i građana, saopćeno je iz SDP-a

 

Ono što su najavili kao mjere za suzbijanje posljedica pandemije Vlada SDA i HDZ na čelu sa Fadilom Novalićem pretvorila je u igre bez granica, saopćeno je iz SDP-a BiH.


- Dva posljednja mjeseca su potrošena na halapljivo grabljenja javnog novca ljudi koji su ugledali priliku za neobuzdanu pljačku. Tako su dva mjeseca borbe protiv pandemije pretvorena u paradu afera i kriminala, sve preko leđa radnika i građana. Inžinjeri destrukcije iz SDA kao da su se trudili bolesnim otežati put do bolnice, a radnicima i gladnim otežati put do hrane. U isto vrijeme, stolarima se dodjeljuju poslovi nabavke testova, a malinarima nefunkcionalnih respiratora.

 

Stoga je posebno ciničan i bezobrazan posljednji potez Vlade Federacije kojim šalje Fahrudina Solaka na plaćeni odmor. Valjda je to nagrada za nabavku preskupih i neupotrebljivih respiratora. Da li je u pitanju kupovina njegove šutnje i svaljivanja krivice na jednu osobu zbog nabavke koja od početka do kraja ima sve odlike sistemski osmišljene prevare?

 

Afere su tolike i tako učestale da im ne pomaže ni bratski potez HNS-a koji relativizacijom ustaštva u Sarajevu u drugi plan potiskuju potpuni haos u većini SDA-HDZ-DF-SBB - smatraju u SDP-u BiH.

 

Kako stoji u saopćenju SDP-a, Solak je u cijeloj priči očito tek žrtveni jarac, koji treba preuzeti krivicu i prikriti saučesnike, a u SDA su se pobrinuli da ga nagrade plaćenim odmorom sa svim beneficijama, koji su za javnost nazvali suspenzijom.

 

- Uzalud, jer javnost neće zaboraviti ni preminule pacijente, ni ličnu promociju i heroje koji nabavljaju neupotrebljive respiratore, kao ni davanje miliona narodnog novca privatnim stranačkim instant-biznismenima. Nedopustivo je da Solak i bratija iz Vlade FBiH džepova punih narodnog novca odšetaju iz haosa koji su napravili. SDP BiH će inistirati na provjeri utroška svake marke, jer kako smo već jednom naglasili, više se neće desiti da nakon ratnih donacija, netragom nestaju novci u vremenu krize - stoji u saopćenju.

 

- Očekujemo od Tužilaštva BiH da optužnicom budu obuhvaćeni svi saučesnici i nalogodavci skandalozne prevare i pljačke. Javnost zaslužuje odgovore na pitanja kako to premijer slavodobitno na aerodromu kaže kako je Vlada nabavila respiratore na koje se mogu priključiti po dva pacijenta. Samo par dana nakon toga izjavljuje da nema pojma i nije doktor, te da je Solak izabrao malinara za dobavljača, a onda se u istrazi utvrdi kako je Ured premijera Vlade FBiH 30. marta s prijemnim pečatom proslijedio ponudu “Srebrene maline”.  Oni koji su učestvovali u ovoj bestidnoj pljački moraju biti izvedeni pred lice pravde. Kako je SDA maštovita u pravdanju svog kriminala ne bi nas začudilo da sada pronađu nekog novog heroja koji će nabaviti za dvadesetak miliona stotinu novih ambulantnih kola u koje će montirati ove respiratore. Šteta je da ostanu neiskorišteni, a moglo bi se još nešto ukrasti - saopćeno je iz SDP-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još