Ministar se sastao sa direktorima ustanova kulture

Teatar u doba korone: U Sarajevu najavljena mogućnost izgradnje otvorene scene za pozorišta

Kultura11.05.20, 13:43h

Teatar u doba korone: U Sarajevu najavljena mogućnost izgradnje otvorene scene za pozorišta
Ministar Alikadić smatra da je u narednom periodu, kada to mogućnosti dozvole, vrlo bitno grantove iz oblasti kulture povećati, jer su ustanove osnovni nosioci kulturoloških vrijednosti i kao takve imaju kontinuitete koji se mora održati

 

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić sastao se sa direktorima ustanova kulture, s kojima je razmatrao rebalans Budžeta KS, pripreme za početak rada ustanova, kao i probleme s kojima se u radu susreću, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

 

Razmatran je i Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica te mogućnost izgradnje otvorene scene za pozorišta koja bi mogla obezbijediti prikazivanje predstava na otvorenom.

 

Ministar Alikadić smatra da je u narednom periodu, kada to mogućnosti dozvole, vrlo bitno grantove iz oblasti kulture povećati, jer su ustanove osnovni nosioci kulturoloških vrijednosti i kao takve imaju kontinuitete koji se mora održati.

 

Istakao je i da su ove ustanove pokazale istinske vrijednosti u očuvanju kulture, te brzim prilagođavanjem u prikazivanju online sadržaja koji su bili preventivno djelovanje na psihičko zdravlje građana Kantona Sarajevo, Bosne i Heregovine, kao i država u regionu gdje su se online sadržaji ustanova pratili.

 

Uskoro se očekuje početak rada ustanova kulture i evidentno je da su direktori proveli sve aktivnosti kako bi otvaranje adekvanto realizirali, navodi se u saopćenju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!