Naša stranka oštro osudila 'korona dernek' u Sarajevu

Tražimo hitne ostavke, a za organizatora slavlja i vlasnika restorana krivičnu odgovornost!

Front05.05.20, 08:28h

Tražimo hitne ostavke, a za organizatora slavlja i vlasnika restorana krivičnu odgovornost!
Naša stranka: Organizatori slavlja u Golf Klubu imaju krivičnu odgovornost, a predstavnici vlasti moraju podnijeti ostavke

 

Tražimo hitnu ostavku Staše Košarca na poziciju ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH; Fahrudina Pecikozu, na mjesto zastupnika u Skupštini KS, kao i Nihada Fejzića, na poziciju člana Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u KS, saopćeno je iz Naš stranke nakon sinoćnjeg 'korona derneka' u glavnom gradu BiH.

 

- Za organizatora slavlja liječnika Jusufa Šabanovića kao i za vlasnika restorana tražimo krivičnu odgovornost koju propisuje Krivični zakon FBiH: 'Ko za vrijeme epidemije kakve zarazne bolesti ne postupi po naredbama ili odlukama donesenim na osnovu propisa nadležnog organa kojim se određuju mjere za suzbijanje ili sprečavanje epidemije, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.'

 

Ako ostane sve na prekršajnim nalozima za gore pomenute, smatrat ćemo to minorizacijom njihove odgovornosti - saopćeno je iz Naše stranke, iz koje podsjećaju da se građane kažnjava s 500 KM ako ne nose masku, ali i za druge mnogo benignije stvari od one počinjene sinoć.

 

- Očekujemo još rigoroznije sankcije za neodgovorne predstavnike vlasti, akademske zajednice i liječnike koji krše zabrane koje sami nameću i/ili ih opravdavaju kad su u pitanju građani. Pravosudni organi koji na ovaj slučaj ne reaguju tako ne da nisu u službi građana, nego su protiv njih - saopćeno je iz Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 36

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još