fikret hodžić tvrdi da nema nezakonitih radnji

Neka istražni organi rade... Da se okonča što prije ova agonija... Ponosan sam što smo nabavili respiratore

Hronika04.05.20, 10:47h

Neka istražni organi rade... Da se okonča što prije ova agonija... Ponosan sam što smo nabavili respiratore
Oštre reakcije javnosti, te i reakcija SIPA-e i Tužilaštva KS, koji su najavili istragu, još ne daju odgovore na najvažnija pitanja

 

Fikret Hodžić, vlasnik kompanije "Srebrena malina", koji je ovih dana u žiži javnosti u BiH zbog sumnjive nabavke 100 respiratora iz Kine prvi put odlučio je za jedan medij progovoriti i iznijeti svoju verziju priče. 

 

Oštre reakcije javnosti, te i reakcija SIPA-e i Tužilaštva KS, koji su najavili istragu, još ne daju odgovore na najvažnija pitanja.

 

Fikret Hodžić izbjegavao je medije, tek se jednom oglasio na Instragramu. No, odlučio se danas za Dnevni avaz ispričati svoju stranu priče. Hodžić je na pitanje, otkud uopće interes za nabavku medicinske opreme kazao da se on lično zainteresirao za taj posao. Kazao je i da je njegova firma zaključila Ugovor o kupoprodaji roba s Federalnom upravom civilne zaštite (FUCZ) na čijem čelu je Fahrudin Solak


Kako ste dobili ozbiljan posao nabavke medicinske opreme vrijedan 10,5 miliona KM?

 

- Nisam učestvovao ni u kakvim nezakonitim radnjama. Spreman sam na saradnju sa pravosudnim i policijskim institucijama. Do sada se po pitanju učešća "F. H. Srebrena malina" u nabavci respiratora tip ACM812A nisam oglašavao u medijima niti sam davao izjave, jer mi je tako savjetovao advokat. Iskreno smo vjerovali da će se u javnost iznijeti samo tačne i provjerene informacije. No, s obzirom na brojne dezinformacije i poluinformacije koje se pojavljuju u javnosti u vezi s nabavkom ovih respiratora, odlučili smo da javnosti pojasnimo učešće "F. H. Srebrena malina" d.o.o. u ovoj nabavci kako bismo konačno stali ukraj svim špekulacijama. Društvo "F. H. Srebrena malina" registrirano je kao društvo s ograničenom odgovornošću i nisu tačne informacije koje kruže u javnosti da se radi o poljoprivrednom gazdinstvu. To je ogromna razlika kada se govori o poslovanju privrednih subjekata i zato je neophodno da se zna i ova informacija. Što se tiče samog postupka nabavke respiratora, ja u svoje i u ime "F. H. Srebrena malina" u potpunosti odbacujem sve insinuacije da smo na bilo koji način učestvovali u bilo kakvim nezakonitim radnjama.

 

Ostatak čitajte ovdje

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 102

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još