vrijedni savjeti

Ako danas roštiljate, ovo su savjeti uz koje ćete najbrže i najlakše očistiti roštilj

Auto & Dom01.05.20, 12:53h

Ako danas roštiljate, ovo su savjeti uz koje ćete najbrže i najlakše očistiti roštilj
Donosimo nekoliko savjeta kako ju najlakše i najbrže očistiti

 

Neki se ipak neće odreći tradicije pa će 1. svibnja proslaviti na klasičan način - roštiljanjem. Ispeći i pojesti je lako, a što s prljavom rešetkom koja ostaje nakon toga?

 

Donosimo nekoliko savjeta kako ju najlakše i najbrže očistiti.

 

Ocat

Već je dobro poznato da je odličan za čišćenje, a u trenu će ukloniti prljavštinu od pečenja s rešetke za roštilj. Samo slijedite ove jednostavne korake: ulijte dvije čaše octa u bocu za raspršivanje i dodajte dvije čaše vode. Otopinu raspršite po vrhu i dnu rešetki roštilja i dok ih ne natopite. Pustite da se suše barem 10 minuta. U međuvremenu, izlijte preostalu otopinu i bocu napunite samo octom. Raspršite ocat po aluminijskoj foliji i s njom protrljajte unutrašnjost roštilja. Ispiranje nije potrebno.

 

Perilica

Ako želite brzo očistiti svoj roštilj, zaboravite mitove o tome da je vaša perilica posuđa previše abrazivna za čišćenje rešetki roštilja. Kako bi rešetke pripremili za perilicu posuđa, najprije ih namočite u vodu, uklonite tvrde ostatke hrane, a onda ih postavite na donju rešetku u perilici posuđa i izaberite posebnu mogućnost Intensive Zone. Dok uživate u desertu, vaša perilica posuđa čisti umjesto vas.

 

Sodabikarbona

Žičanu rešetku možete očistiti i smjesom sode bikarbone i vode. Nakon nekog vremena rešetku obrišite suhom krpom. Bilo bi dobro da rešetku stavite na roštilj tako da vatra i žar spale ostatak nečistoće prije nego što krenete s pripremom hrane.

 

Luk

Još jedan trik za skidanje masnoće je luk. Na vilicu nabodite jednu polovicu i trljajte po rešetki dok se ne ukloni sva prljavština. Osim luka možete isto napraviti i s pivom. Natopite novinski papir i trljajte. Jedna stvar koju ne biste trebali koristiti su jake kemikalije i viokotlačni uređaji te sredstvo za čišćenje pećnice.

 

(Vecernji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!