A šta kaže ministrica finansija

Kad mogu maline, mogu i respiratori: Kako je poljoprivredno gazdinstvo Fikreta Hodžića dobilo posao od 10,5 miliona KM?!

Front27.04.20, 17:08h

Kad mogu maline, mogu i respiratori: Kako je poljoprivredno gazdinstvo Fikreta Hodžića dobilo posao od 10,5 miliona KM?!
Izgleda da je ova nabavka išla “tajnim putevima” i da su za nju znali samo pojedinci

 

Priča o nabavci 100 respiratora za potrebe zdravstvenih ustanova u FBiH, a od kojih je njih 80 stiglo u subotu na Međunarodni aerodrom u Sarajevo dobija novu dimenziju, piše Fokus.ba.

 

Podsjećamo, firma “FH Srebrena malina” d.o.o. iz Srebrenice, koja se bavi uzgojem i preradom voća i povrća u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića dobila je posao nabavke respiratora za što joj je uplaćeno 10,5 miliona KM.

 

Ovu informaciju vlasti su pokušale sakriti, jer je Fokus.ba već desetak dana tražio na svim relevantnim adresama odgovor o tome da li je ova firma dobila ugovor o nabavci respiratora, ali niko nije želio odgovoriti, sve dok za ovaj portal iz UIOBiH nisu potvrdili da je informacija istinita.

 

No, izgleda da je ova nabavka išla “tajnim putevima” i da su za nju znali samo pojedinci...

 

Naime,  Jelka Milićević, ministrica finansija u Vladi FBiH i komandantica Federalnog štaba Civilne zaštite kazala je za Fokus.ba da o nabavci respiratora “niko ništa ne zna”.

 

Ministrica Milićević otkrila je i skandaloznu informaciju da Vlada FBiH, a niti Federalni štab CZ nisu dali saglasnost za nabavku ovih aparata.

 

– Kako je to urađeno da, nažalost, ni Federalni stožer Civilne zaštite ne zna jer nije donio nikakvu odluku o pokretanju nabavke. Ni na Vladi FBiH nikad nije data suglasnost na odluku o nabavci repiratora. Izgleda da je to urađeno mimo znanja i mimo procedura Stožera CZ. Tko je to i kako uradio uistinu treba istražiti- navodi se u odgovoru minsitrice Milićević za Fokus.ba.

 

Na dodatni upit, kako je onda uplaćeno 10,5 miliona maraka za nabavku respiratora, a što je prilikom dočeka aviona s ovom vrijednom pošiljkom u subotu potvrdio i premijer Fadil Novalić, od ministrice Milićević se još čeka odgovor.

 

I ova izjava ministrice Milićević govori o “lovu u mutnom” u vrijeme vanredne situacije u vezi s pandemijom koronavirusa. Iza leđa građana koji su svakodnevno “bombardirani” informacijama o epidemiološkoj situaciji, broju onih koji ostaju bez posla te zdravstvenom biltenu nacije, kao i mjerama koje se “mijenjaju iz minute u minute” očigledno se dogovaraju veliki poslovi, piše Fokus.

 

A šta na sve kaže Fikret Hodžić?

 

Za portal Source je kratko komentarisao:

 

- Neću ništa ni potvrditi, neću ništa ni negirati. Svi se hvataju za moje ime i prezime, kada dođe pravi trenutak, ja ću reći sve detalje u vezi ovoga - rekao je Hodžić.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 107

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još