Federalni ministar unutrašnjih poslova ocijenio

Čampara predložio ukidanje policijskog sata: Stečeni su uslovi

Front23.04.20, 08:10h

Čampara predložio ukidanje policijskog sata: Stečeni su uslovi
Policijski sat u entitetu Federacija BiH uveden je 21. marta 2020. godine na preporuku ministra Čampare kao dio mjera vezanih za prevenciju širenja koronavirusa (COVID-19), saopćeno je iz Kabineta ministra

 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara uputio je danas Federalnom štabu civilne zaštite Prijedlog o ukidanju Naredbe o zabrani kretanja građana („policijski sat“) na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Ministar Čampara je predložio da Ukidanje zabrane kretanja građana stupi na snagu 04. maja 2020. godine navodeći da, na osnovu detaljne analize sigurnosne situacije u Federaciji BiH, cijeni kako su stečeni uslovi za potpuno ukidanje ove mjere.

 

Federalnom štabu civilne zaštite predložio je, ukoliko nije moguće ukidanje mjere zabrane kretanja građana 04. maja 2020. godine zbog epidemiološke situacije, u čiju analizu se kao federalni ministar unutrašnjih poslova nije upuštao, da se to početkom maja učini postepeno.

 

U tom slučaju ministar Čampara je predložio usvajanje izmjene Naredbe o zabrani kretanja građana na teritoriji Federacije BiH na način da se u periodu od 04. maja 2020. godine do 10. maja 2020. godine zabrani kretanja građana na području FBiH od 22:00 sati do 05:00 sati, a da se ova mjera potpuno ukine 11. maja 2020. godine.

 

Policijski sat u entitetu Federacija BiH uveden je 21. marta 2020. godine na preporuku ministra Čampare kao dio mjera vezanih za prevenciju širenja koronavirusa (COVID-19), saopćeno je iz Kabineta ministra.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još