SDP najoštrije osuđuje

Vlada KS će pomoći kladionicama, ali ne i zanatlijama! Kako će Baščaršija izgledati ako se ugase zanatske radnje

Front20.04.20, 09:47h

Vlada KS će pomoći kladionicama, ali ne i zanatlijama! Kako će Baščaršija izgledati ako se ugase zanatske radnje
Općina Stari Grad je donijela određene mjere za pomoć zanatlijama koji su u općinskim poslovnim prostorima, ali to nije dovoljno, potebna je pomoć Kantona i FBiH, smatraju u SDP-u

 

SDP BiH Stari Grad Sarajevo najoštrije osuđuje politiku Vlade Kantona Sarajevo koja planira subvencionirati plate kladionicama ali i ne zanatlijama.

 

- Zanatlijama "de jure" nije zabranjen rad, ali "de facto" jeste, zbog čega smatramo da Vlada KS treba izmijeniti kriterije i način subvencioniranje plate sa posebnim naglaskom na malu privredu i obrtnike općenito, a zanatlije posebno.

 

SDP Stari Grad će uvijek biti uz zanatlije, jer su čuvari naše tradicije i jedni od ključnih nosioca naše turističke ponude. Na njihove vrijedne ruke oslanja se i hiljade radnih mjesta u turizmu.

 

Sramotan je odnos Vlade FBiH i Vlade Kantona Sarajevo prema zanatlijama kojih je najveći broj u Općini Stari Grad Sarajevo. Zapitajte se kako će Baščaršija izgledati ako se ugase sve zanatske radnje, koliko će turista dolaziti u Sarajevo da bi vidjeli kineske i turske proizvode i suvenire?

 

Općina Stari Grad je donijela određene mjere za pomoć zanatlijama koji su u općinskim poslovnim prostorima, ali to nije dovoljno, potebna je pomoć Kantona i FBiH. Država ne smije mirno gledati kako nestaju stari i tradicionalni zanati u našem gradu i zemlji!

 

Uskoro ćemo predstaviti i naš program #20za2020 za predstojeće lokalne izbore, čiji će važan dio biti projekti prema zanatlijama - saopćeno je iz SDP BiH Stari Grad Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još