VIDEO/ dr. zehra dizdarević i supruga dr. pašagića u CD-u

Neoprostive su greške na KCUS-u... Samoprozvana 'Generalica', baca kletve! Liječila sam Aliju, žao mi je što njegovo prezime kalja...

Mediji18.04.20, 09:39h

Neoprostive su greške na KCUS-u... Samoprozvana 'Generalica', baca kletve! Liječila sam Aliju, žao mi je što njegovo prezime kalja...
U novom izdanju Centralnog dnevnika, po drugi put u sedam dana, ponovo je gostovala dr. Zehra Dizdarević, ovoga puta povodom optužbi koje su na njen račun stizale protekle sedmice od strane KCUS-a i Ljekarske komore KS, a uz nju gost je bila i supruga dr. Pašagića

 

 

Napada one koji su joj u životu valjali, ja sam prva liječila Aliju, žao mi je što njegovo prezime kalja, onaj Osmica sve može potvrditi! Ne sjećam je se sa studija! Protjerala je sve doktore sa KCUS-a! Odbila je liječenje pacijenata i to djeteta! Bacila je kletvu na mene, to je licemjerstvo!


Tužilaštvo se treba pozabaviti njenim kletvama! Sebija sve drži u svojim rukama, ona je samoprozvana 'Generalica'! Drži u rukama KCUS, Ljekarsku komoru i Medicinski fakultet! Bira svoje ljude da bi drugim doktorima otimala licence! Bolje joj je da se bavi svojom strukom, ginekolog je! Doktori više bježe od sistema, nego od Korone!


Doktori je moraju slušati, ne smiju imati svoje ja, jer bi dobili otkaze! 


Nisam liječila dr. Pašagića, a sad mi je žao što nisam! Pašagića je ubio sistem koji je zatvoren, ne Korona! - ovo je dio žestokih optužbi koje je na račun Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i direktorice prof. dr. Sebije Izetbegović izgovorila poznata sarajevska doktorica Zehra Dizdarević u sinoćnjem izdanju Centralnog dnevnika na Face TV.  


Uz dr. Dizdarević, gost emisije bila je i Elna Pašagić, supruga nedavno preminulog bh. epidemiologa dr. Šefika Pašagića, čija smrt je pokrenula lavinu reakcija u javnosti, a najavljuje se i sudski proces...


-  Bili bismo sretni da je dr. Dizdarević liječila mog supruga, bio bi među nama! Da, porodica će tužiti!

Zašto KCUS samo pominje dr. Dizdarević, zašto se istraga ne proširi na sve druge doktore?! Oni će namjestiti i svjedoke i tužioca i presudu! Kao da je moj muž smetao sistemu! Zamislite, sam sebi je mjerio temperaturu, a onda po dva sata čekao lijekove! Niko nas nije zvao da pita kako smo, vjerujte više poziva smo dobili iz inostranstva nego iz naše zemlje! Izgubili smo cijelu porodicu greškom zdravstvenog sistema!

Doktori se moraju odvojiti od politike! Doktori, ujedinite se, borimo se da se ovo ne bi ponovilo! - poručila je Elna Pašagić.


Pogledajte video prilog...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 107

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još